Udrea: Ducem în Parlament o lege privind reîntoarcerea la votul în două tururi pentru aleşii locali

Partidul Mişcarea Populară va propune un proiect de lege privind "reîntoarcerea” la votul în două tururi de scrutin pentru aleşii locali întrucât votul actual a dus la "baronizarea excesivă” a ţării, a declarst, sâmbătă, la Băile Tuşnad, liderul PMP, Elena Udrea.

109 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ducem în Parlament o lege privind reîntoarcerea la votul în două tururi pentru aleşii locali

Udrea: Ducem în Parlament o lege privind reîntoarcerea la votul în două tururi pentru aleşii locali

"Considerăm că votul, aşa cum se dă el astăzi, a dus la o baronizare excesivă a ţării. Ca urmare, credem că întoarcerea la votul în două tururi de scrutin pentru aleşii locali va fi o modalitate prin care preşedinţii de CJ, cei pe care îi vedem astăzi sub lupa Justiţiei, vor fi mai dependenţi de electorat, puterea lor va fi cenzurată mai bine de electorat şi vor fi mai puţin dependenţi de pârghile partidelor politice care îi promovează”, a declarat Udrea, după şedinţa Colegiului Naţional, de la Băile Tuşnad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a explicat că preşedinţii de consilii judeţene şi primarii aleşi într-un singur tur de scrutin sunt sustinuţi mai degrabă de partidul politic care îi promovează decât de cetăţenii care le acordă votul şi, din acest motiv, au mai puţină legitimitate.

Elena Udrea a mai spus că partidul pe care îl conduce "va insista”, în următoarea sesiune parlamentară, cu legea privind votul prin corespondenţă şi va depune, de asemenea, Legea Sănătăţii, "aşa cum a fost ea elaborată de către Comisia Prezidenţială şi aşa cum a fost susţinută de către PMP”.

Consiliul Naţional întrunit la Băile Tuşnad a stabilit şi data congresului PMP, participanţii votând în unanimitate ca acesta să se desfăţoare în 21 martie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici