Udrea: Actualul guvern este lipsit de legitimitate. Soluţia PMP - un guvern de uniune naţională

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, după şedinţa Colegiului Naţional, de la Băile Tuşnad, că actualul Guvern Ponta "trebuie să plece”, întrucât "este lipsit e legitimitate”, soluţia propusă de PMP fiind un guvern de uniune naţională.

341 afișări
Imaginea articolului Udrea: Actualul guvern este lipsit de legitimitate. Soluţia PMP - un guvern de uniune naţională

Udrea: Actualul guvern este lipsit de legitimitate. Soluţia PMP - un guvern de uniune naţională (Imagine: gov.ro)

"Partidul Mişcarea Populară crede că actualul guvern este lipsit de legitimitate. Ca urmare, susţinem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Considerăm că Guvernul Ponta trebuie să plece. Soluţia pentru guvernare din acest moment ar putea fi, în virtutea rezultatului alegerilor din 16 noiembrie, chiar dacă a fost un vot nici pe departe pro-Iohannis şi pro-PNL, ci anti-Ponta şi anti-PSD, ca PNL să îşi asume guvernarea. Nici această guvernare nu ar fi una legitimă, pentru că nu s-a dat un vot pe partide, dar, în virtutea faptului că au preşedintele începând din 22 decembrie, ar putea să-şi asume această guvernare”, a explicat Elena Urdea.

Ea a mai spus că soluţia pe care PMP "o vede” în momentul de faţă este aceea a unui guvern de uniune naţională, dacă acesta îşi va asuma obiectivele afirmate de partidul pe care îl conduce şi va promova legi care să ducă "la schimbarea clasei politice actuale”.

"Un guvern de uniune naţională poate fi susţinut de PMP, dacă acest guvern îşi asumă obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent în campaniile din vară, de la europarlamentare, cât şi în campania de la prezidenţiale, un guvern care să promoveze legi care să ducă la schimbarea clasei politice din acest moment şi anume: legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300, aşa cum s-a votat la referendum, legea privind transparentizarea finanţării partidelor politice, legea privind depolitizarea instituţiilor publice, legea sănătăţii şi, în acelaşi, timp, având în vedere ultima situaţie cu care ne-am confruntat cu toţii în această săptămână, o lege privind finanţarea presei, o lege care să înceapă un proces de transformare a presei într-o presă independentă de presiunea politicului şi o presă care să nu mai fie obligată să răspundă intereselor de grup, fie că sunt interese de grup economic sau politic.Deci sunt obiective şi proiecte de lege pe care PMP le va susţine şi va susţine un guvern de uniune naţională care îşi va asuma aceste obiective”, a precizat Udrea.

Potrivit acesteia, Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, desfăşurat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, a definit linia politică a partidului pe termen mediu şi lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici