Udrea: E puţin probabil ca eu să fiu candidatul PDL la Primăria Capitalei în 2012

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, la RFI România, că, deşi nu exclude această variantă, este "puţin probabil" ca ea să fie candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din anul 2012.

19 afișări
Imaginea articolului Udrea: E puţin probabil ca eu să fiu candidatul PDL la Primăria Capitalei în 2012

Udrea: E puţin probabil ca eu să fiu candidatul PDL la Primăria Capitalei în 2012 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Udrea a declarat la RFI România că discuţia privind candidatura la Primăria Capitalei este "extrem de complicată", apreciind că este momentul potrivit în interiorul partidului ca aceasă discuţie să se facă acum, pentru că mai sunt doar un an şi jumătate până la data alegerilor locale din 2012.

"Trebuie să ştim exact cine este candidatul PDL. Trebuie să fie un candidat cu şanse, trebuie să candideze cel mai bun dintre noi. Mi se pare firesc să ne dorim să recâştigăm Capitala, cu atât mai mult cu cât este dureror pentru noi că am pierdut în încrederea bucureştenilor. Faptul că nu am mai comunicat cu oamenii, faptul că nu am mai reuşit să stăm alături de ei, cum se întâmpla odată, i-a îndepărtat pe oameni de partidul nostru", a adăugat liderul PDL Bucureşti.

Elena Udrea a precizat că nu este exclus ca PDL să aibă un candidat din afara partidului - cineva din zona societăţii civile sau cineva din mediul de afaceri.

"Dacă este o persoană cu credibilitate în rândul bucureştenilor, cu un proiect pentru Capitală şi care să aibă aceleaşi convingeri cu noi, nu este exclus să susţinem o astfel de persoană. Capitala ar putea s-o câştige Liviu Negoiţă, ar putea s-o câştige Vasile Blaga. Vasile Blaga a intrat în alegerile din 2008 cu o lună înainte de data alegerilor. I-a fost greu să recupereze şi asta a fost. În momentul acela a câştigat demagogia în faţa profesionalismului. Dar eu cred că după patru ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are şanse să câştige alegerile din 2012. Ar putea candida Anca Boagiu, un excelent ministru, ar putea candida Cristi Preda, de asemenea. Nu este obligatoriu ca preşedintele organizaţiei să candideze", a adăugat Udrea.

"Nici nu exclud, dar eu sunt o persoană realistă, nu am ambiţii inutile. Vreau să fac politică şi să rămână ceva în urma mea, de asta îmi şi place atât de mult ministerul, munca pe care o fac la acest minister. Deci, fără să exclud din start această posibilitate, pot să spun că e puţin probabil ca eu să fiu candidatul din 2012", a susţinut ea.

În ceea ce priveşte laudele colegilor de partid la adresa sa, cu ocazia alegerilor pentru conducerea Organizaţiei PDL Bucureşti, Elena Udrea a spus că poate, contrastând cu ceea ce spune zi de zi "o anumită parte a presei" despre ea, unora li s-a părut exagerat.

"Pe de altă parte, colegii care au venit acolo sunt colegi care au venit să mă susţină. Cei care nu ar fi avut cuvinte de laudă la adresa mea probabil că nu au venit. Este normal să exprime cuvinte de apreciere şi să motiveze votanţii să-şi exprime un vot pozitiv, că doar acesta a fost scopul prezenţei lor acolo. Deci, nu mi s-a părut exagerat. Pe de altă parte, oamenii ăştia lucrează cu mine de ani de zile. Adică de ce ar fi mai credibili moderatorii de emisiuni în aprecierile la adresa mea, decât colegii care lucrează de ani de zile cu mine. Poate cei de la televizor greşesc şi colegii au dreptate", a adăugat Udrea.

Liderul PDL Bucureşti a mai spus că, dacă la această organizaţie câştigi, toată lumea împarte câştigul şi meritele, dar dacă pierzi, pierde numai liderul, aşa cum s-a întâmplat şi cu Vasile Blaga. "Dar vă asigur şi a spus-o personal, nu trebuie s-o repet eu, ne oferă tot suportul lui, este membru al organizaţiei noastre, este membru al organizaţiei Sectorului 3, deci ne putem baza pe experienţa, pe suportul lui. Dar a avut un discurs realist de fost preşedinte al organizaţiei, care ştie exact ce înseamnă Bucureştiul. La Bucureşti, ca preşedinte de organizaţie, poţi să îţi rupi gâtul în orice moment. Aici, la Bucureşti, dacă nu performezi, este extrem de uşor să îţi schimbi cursul carierei", a adăugat Udrea.

Pe de altă parte, ea a spus că propunerea ca pe viitor, atunci când există un singur candidat, să nu se mai ţină alegeri denotă o necunoaştere a Statutului.

"Poţi să candidezi singur şi să nu câştigi. Dacă ai candidat singur, trebuie să obţii minim jumătate plus unu din voturile delegaţilor. Asta înseamnă că nu neapărat dacă ai candidat singur şi câştigi. E nevoie de alegeri, chiar şi când există un singur candidat. Mă refer la o propunere pe care am văzut că a făcut-o domnul Preda (Cristian Preda, pe blog - n.r.), dar dânsul este mai nou în partid şi probabil că nu a apucat să citească Statutul şi regulamentul. Deci nu poţi, chiar şi singur dacă vei candida, nu poţi să câştigi decât dacă obţii votul a jumătate plus unu din numărul celor prezenţi", a precizat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici