Udrea, întrebată dacă se vede în stare să conducă un guvern: În mod cert, da

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV, răspunzând unei întrebări, că se vede în mod cert în stare să conducă un Guvern, precizând că un partid poate decide oricând ca liderul său să preia această funcţie.

315 afișări
Imaginea articolului Udrea, întrebată dacă se vede în stare să conducă un guvern: În mod cert, da

Udrea, întrebată dacă se vede în stare să conducă un guvern: În mod cert, da

Întrebată dacă se vede premier, Udrea a răspuns: "Da, nici nu m-am gândit la asta. A fost o întrebare pusă zilele trecute într-una din deplasări de presă, dacă nu ma văd preşedinte dacă mă văd premier. Asta partidul poate decide oricând ca cineva să fie premier, liderul lui să fie premier, e mai puţin relevant".

Întrebată dacă se vede în stare să conducă un guvern, Udrea a răspuns: "În mod cert da".

Ea a mai spus că a greşit când nu s-a bazat pe instinctul ei politic şi l-a aruncat în lupta pentru Primăria Capitalei în 2012, pe Silviu Prigoană, care era cel mai bine clasat în sondaje dar care nu a putut să transforme acest lucru în voturi şi nu vrut să lupte împotriva lui Sorin Oprescu.

Udrea a adăugat că i-a propus inclusiv Monicăi Macovei să candideze la Primăria Capitalei.

Întrebată dacă îi va ceda eventualul loc de preşedinte al PDL lui Traian Băsescu după ce acesta nu va mai fi preşedinte al României, Elenea Udrea a spus că nu crede că acesta va dori să ia locul preşedintelui PDL. Ea a spus că Băsescu lucreză din 2005 la construirea unui pol politic puternic de dreapta în România.

Răspunzând unei întrebări, ea a spus că s-a întâlnit cu Traian Băsescu la Cotroceni în urmă cu câteva zile.

"Cu toţii ne-am întâlnit cu preşedintele, cu toţii, şi candidaţi şi susţintori ai candidaţilor. Deci au fost discuţii la care am participat mai multe persoane", a spus Udrea.

Ea a spus că va rămâne în partid, la fel ca Vasile Blaga, indiferent ce se va întâmpla, precizând însă că este convinsă că va câştiga şefia partidului.

Udrea a mai spus că preşedintele Băsescu are o neîncredere în Vasile Blaga în postura de preşedinte al PDL, nu în cea de secretar-general al formaţiunii.

Udrea, întrebată pe cine vede ca adversar politic în următorii 20 de ani: Categoric pe Ponta

Liderul PDL Elena Udrea a mai declarat că Victor Ponta este adversarul ei politic pentru următorii 20 de ani.

Ea a spus că Ponta încearcă să îşi schimbe imaginea antieuropeană "din vara trecută", dar nu reuşeşte acest lucru mereu, pentru că "îi mai scapă piciorul".

"Da, e clar că încearcă să-şi schimbe (imaginea, n.r.) dar îi mai scapă piciorul, ştiţi. Un discurs are la Bruxelles, alt discurs are la Bucureşti (…) Domnul Ponta încearcă să-şi schimbe imaginea pe care şi-a creat-o cu abuzul constituţional de astă-vară şi cu atacul la statul de drept", a spus Udrea.

Întrebată pe cine vede ca principal adversar politic în următorii 20 de ani, Elena Udrea a răspuns: "Categoric Victor Ponta".

Ea a spus că are capacitatea de a-i fi adversar lui Ponta, iar Vasile Blaga nu are această capacitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici