Udrea: Mă aştept ca primul-ministru să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3

Liderul PDL Elena Udrea a declarat agenţiei MEDIAFAX că premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu cunoştea subiectul când a vorbit despre bazinele de înot şi că se aşteaptă de la el şi de la membrii Guvernului să nu aibă abordări "de rea credinţă", de tipul unor jurnalişti de la Antena 3.

393 afișări
Imaginea articolului Udrea: Mă aştept ca primul-ministru să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3

Udrea: Mă aştept ca primul-ministru să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3 (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti... Din ceea ce a spus (n.r. - Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă", a spus Udrea.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare "apetenţă" pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este "o ţară de înotători".

"Nu există programe la minister şi la Guvern de construit piscine la sate. Niciun bazin de înot nu s-a făcut la sate. Este vorba de bazine didactice sau de polo sau bazine olimpice în marile oraşe. Când am venit la minister am găsit zece astfel de bazine în fază de contractare sau plătite şi doar pentru o parte dintre ele am dat ordin de începere a lucrărilor. În mandatul meu s-au licitat trei bazine de înot", a adăugat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ea a spus că PDL i-a acordat o mare încredere şi un mare sprijin lui Ungureanu, pentru că Guvernul Boc nu a plecat din cauză că nu a performat.

"Nu, dimpotrivă, guvernul Boc şi-a făcut treaba, a reuşit să lase România pe creştere economică, anul trecut am avut una dintre cele mai bune creşteri economice din Europa, a luat măsurile cele mai apreciate. Ţări ca Italia, Spania, Grecia abia acum iau măsurile pe care noi le-am luat de-acum doi ani, deci guvernul Boc a făcut ce trebuia făcut, cu toate costurile de imagine şi electorale. Dar a venit momentul când a trebuit să lase locul unui guvern mai popular, unor oameni mai puţin uzaţi, şi s-a găsit această formulă, ne-am retras toţi pentru a-i da noului premier posibilitatea de a avea o echipă neerodată, iar acum este rândul premierului să atingă obiectivele pe care acest guvern şi le-a propus şi pe care partidul le-a propus acestui guvern", a afirmat Udrea.

Liderul PDL crede că premierul Ungureanu va trebui să continue creşterea economică, va trebui să crească rata de absorbţie a fondurilor europene, şi să genereze în continuare locuri de muncă.

"Anul trecut am avut cea mai mare alocare dintr-un buget al unei ţări din Uniunea Europeană pentru investiţii, ceea ce a dus la o rată a şomajului printre cele mai mici din Europa, doar 7%, Spania are peste 20% şomaj, deci va trebui să continue să susţină creşterea locurilor de muncă, am văzut că îşi propune să crească veniturile la buget din combaterea evaziunii fiscale, va trebui să atingă şi acest obiectiv, deci are câteva lucruri de făcut, nu este complicat, nu mai are de tăiat salarii cum am tăiat noi, nu mai are de impozitat pensii, deci lucrurile grele le-a făcut guvernul Boc. Are o misiune relativ uşoară şi, dacă reuşeşte să-şi atingă aceste obiective, cred că se poate califica pentru orice, inclusiv pentru candidatura la Cotroceni", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici