Udrea: Ne-am propus ca până în 2 august să venim cu variante de organizare a PDL Bucureşti

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat, duminică, după şedinţa filialei, că până în 2 august vor fi făcute propuneri de organizare a filialei, că va exista un departament care se va ocupa cu atragerea de noi membri, fiind importante comunicarea şi "prezenţa PDL Bucureşti pe internet".

17 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ne-am propus ca până în 2 august să venim cu variante de organizare a PDL Bucureşti

Udrea: Ne-am propus ca până în 2 august să venim cu variante de organizare a PDL Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ne-am propus ca, până luni, 2 august, să venim cu variante de organizare a PDL Bucureşti, în aşa fel încât să acoperim toate domeniile de interes, un aspect important fiind acela al comunicării partidului. Vrem să fim cât mai aproape de oameni, vrem să ne facem înţeleşi, vrem să ajungem din nou printre bucureşteni", a explicat Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după prima întâlnire a sa în calitate de preşedinte interimar al PDL Bucureşti cu conducerea acestei organizaţii, printre cei prezenţi la şedinţă aflându-se senatorul Anca Boagiu, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, europarlamentarul Cristian Preda.

Udrea a precizat, după şedinţă, că organizaţia va avea un departament care se va ocupa cu atragerea de noi membri.

"Un alt aspect important, căruia i-am alocat foarte mult timp din discuţia noastră a fost acela al atragerii de noi membri. Va fi un departament care se va ocupa cu atragerea de noi membri, cu apropierea de societatea civilă, pe care, de asemenea, în ultimii ani, ne-am îndepărtat-o şi cu prezenţa PDL Bucureşti pe Internet, acolo unde sunt foarte mulţi dintre cei care odată au fost alături de noi şi, acum, din cauza faptului că de-a lungul ultimilor ani n-am reuşit să fim la fel de activi, la fel de apropiaţi faţă de ei, oamenii s-au retras şi astăzi aşteaptă să vadă ce facem în continuare", a adăugat Udrea.

Ea a precizat că, faţă de aceştia, PDL Bucureşti va avea un proiect separat prin care va încerca să recâştige atenţia şi, apoi, încrederea buucreştenilor.

Elena Udrea a vorbit şi despre faptul că a lansat pe blogul său o campanie prin care le-a cerut bucureştenilor să facă propuneri, arătând că mare parte din mesajele primite menţionează lipsa de comunicare dintre PDL şi cetăţeni.

"Principalul nostru obiectiv la Bucureşti este apropierea de bucureşteni, întoarcerea la bucureşteni, în mijlocul lui, ca, împreună, să reuşim să modernizăm oraşul", a opinat Udrea.

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a mai declarat, după şedinţa organizaţiei, că îşi doreşte recâştigarea încrederii bucureştenilor, filiala să se întoarcă la "modelul Băsescu" şi a precizat că au fost inventariate problemele bucureştenilor şi trebuie acordat sprijin pentru preţul gigacaloriei.

"Îmi doresc să recâştigăm încrederea bucureştenilor şi să reuşim să ne întoarcem la modelul Traian Băsescu, un model de politică pe care partidul l-a promovat în perioada în care Traian Băsescu a condus organizaţia Bucureşti, care a apropiat foarte mult PD-ul de bucureşteni. Ne dorim să recăpătăm încrederea acestora şi să promovăm proiecte de interes comun, atât pentru noi, cât şi pentru bucureşteni, împreună", a spus Udrea, după prima întâlnire a conducerii organizaţiei PDL Bucureşti de când a fost desemnată ca preşedinte interimar.

Elena Udrea a precizat că, la această întâlnire, primul lucru care a fost făcut a fost acela de a inventaria problemele majore cu care se confruntă bucureştenii.

"Încercăm să găsim soluţii la aceste probleme în perioada următoare. La acest moment, vă pot da două exemple: una dintre problemele pe care le-am identificat ar fi sprijinul pe care trebuie să-l oferim bucureştenilor pentru preţul gigacaloriei. O altă problemă ar fi aceea a organizării administrative a Bucureştiului, faţă de care PDL va veni cu propria soluţie, cu propria variantă", a precizat Udrea.

Ea a apreciat că PDL este conştient că a pierdut o parte din sprijinul bucureştenilor şi îşi doreşte ca, prin deschiderea partidului către oameni noi, să recâştige suportul acestora.

Elena Udrea a mai spus că, înainte de fiecare şedinţă a Consiliului General al Capitalei, PDL va preciza în mod public de propuneri va susţine.

"Ne-am propus, ca, înainte de fiecare şedinţă de Consiliu General să analizăm lista cu propuneri, din respectiva şedinţă şi, în mod public, PDL, în conferinţă de presă, să declare, să argumenteze susţinerea faţă de un proiect, faţă de altul, astfel ca bucureştenii să vadă în mod transparent care sunt argumentele pentru care suntem pentru un proiect şi ce ne determină să fim împotriva altor proiecte, care vor fi propuse de primarul general", a adăugat Udrea.

Elena Udrea a refuzat să răspundă la întrebările ziariştilor, după ce a făcut aceste precizări, pe motiv că a susţinut o declaraţie de presă şi nu o conferinţă de presă.

Organizaţia PDL Bucureşti s-a reunit, duminică, în prima şedinţă de la preluarea funcţiei de preşedinte interimar de către Elena Udrea, noua şefă a filialei fiind prezentă, de altfel, încă din cursul dimineţii, la sediul partidului, unde s-a făcut curăţenie.

Elena Udrea a sosit, în jurul orei 11.00, la sediul din Aleea Modrogan 22. Mai multe persoane au făcut curăţenie la sediu, inclusiv pe terasa din curtea imobilului, Elena Udrea dând câteva indicaţii.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a fost desemnată, în 19 iulie, de BPN al PDL, drept preşedinte interimar al organizaţiei partidului din Bucureşti. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat atunci că s-a luat această decizie urmare a anunţului lui Liviu Negoiţă că nu va candida la preşedinţia filialei Bucureşti a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici