Udrea: Nu există niciun dubiu, în urma avizului CC, că preşedintele nu are de ce să fie suspendat

Deputatul PDL, Elena Udrea, a declarat că, în urma avizului Curţii Constituţionale, este fără dubiu că parlamentarii nu au niciun motiv să voteze suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

245 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu există niciun dubiu, în urma avizului CC, că preşedintele nu are de ce să fie suspendat

Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este clar că preşedintele nu are de ce să fie suspendat, nu există încălcarea Constituţiei, aşa cum prevede Constituţia, pentru a fi considerat motiv de suspendare. Deci avem un aviz care dacă va fi respectat de Parlament, atunci nu are nimeni de ce să voteze suspendarea preşedintelui. Aici este foarte clar, nu există niciun dubiu", a afirmat Elena Udrea, înainte de şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PDL.

Ea a subliniat că nu comentează decizia Curţii Constituţionale, însă a remarcat că avizul acesteia nu semnalează încălcări ale Constituţiei de către preşedintele Traian Băsescu.

"Nu comentez în niciun caz decizia Curţii, important este dacă acest aviz semnalează încălcări ale Constituţiei de către preşedinte. Deci nu avem niciun motiv să-l suspendăm", a spus Udrea.

Curtea Constituţională a constatat, vineri, printre altele, că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului,precum şi între stat şi societate, avizul Curţii să fie transmis Parlamentului.

Curtea Constituţională apreciază, de asemenea, că faptul că preşedintele, prin comportamentul său politic, şi-a asumat public iniţiativa luării unor măsuri economico-sociale, înainte să fie adoptate de Guvern, poate fi reţinut ca o încercare de a diminua rolul premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici