Udrea: Nu s-a purtat o discuţie concretă în interiorul PDL şi al coaliţiei despre o alianţă PDL-UNPR

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, vineri, că în interiorul PDL şi al coaliţiei nu s-a purtat o discuţie concretă despre o alianţă PDL-UNPR, arătând că parteneriatul şi colaborarea de acum cu acest partid reprezintă o soluţie pentru a finaliza măsurile de reformare a statului.

16 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu s-a purtat o discuţie concretă în interiorul PDL şi al coaliţiei despre o alianţă PDL-UNPR

Udrea: Nu s-a purtat o discuţie concretă în interiorul PDL şi al coaliţiei despre o alianţă PDL-UNPR (Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrebată în legătură cu o posbilă alianţă între PDL şi UNPR, Udrea a precizat că parteneriatul pe care PDL îl are în coaliţie cu UNPR a ajutat Guvernul să treacă programul de măsuri de modernizare a statului şi ar fi util să continue, iar, pentru viitor, cele două partide trebuie să discute şi să vadă care sunt opţiunile şi viziunile fiecăruia.

"Am reuşit împreună cu partenerii de coaliţie de la guvernare să luăm măsuri pe care singuri nu am fi putut să le luăm, de aceea parteneriatul pe care l-am avut cu UNPR la guvernare a ajutat Guvernul să treacă tot programul de măsuri de luptă împotriva crizei. Acest parteneriat a fost util şi este util şi trebuie să continue", a precizat Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat, însă, că nu s-a purtat "o discuţie concretă" în interiorul PDL şi al coaliţiei privind o alianţă cu UNPR.

"Nu s-a purtat o discuţie concretă în interiorul partidului, în interiorul coaliţiei despre o formă de colaborare concretă PDL-UNPR. În viitor va trebui să discutăm şi să vedem care sunt opţiunile şi viziunile celor două partide", a mai spus Udrea.

Întrebată cum vede personal o asemnea alianţă, liderul PDL a arătat că "un parteneriat şi o colaborare cu UNPR este soluţia pentru a termina toate măsurile de reformare şi modernizare a statului".

"Mai departe vom vedea după ce vom discuta cu partenerii noştri", a adăugat Elena Udrea.

Într-o intervenţie, miercuri, la RFI, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a sugerat oportunitatea realizării unei alianţe a forţelor pro-guvernamentale. "Cred că acest proces de aglutinare a puterii şi a opoziţiei, de constituire a două structuri puternice, faţă în faţă, pentru alegerile din 2012, ar fi un proces interesant şi necesar, pentru că ar clarifica ceva mai bine şi mesajele şi ar prezenta populaţiei două alternative cât se poate de coerente. Deci, cred că, dacă de partea opoziţiei acest proces poate avea şi efecte benefice, în primul rând pentru sănătatea democratică a societăţii, şi de partea puterii un astfel de demers poate fi dus la bun sfârşit".

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, că la nivelul conducerii partidului nu s-a luat o decizie oficială cu privire la o eventuală alianţă, evoluţiile de pe scena politică putând schimba opţiunile partidului. El a spus că între PDL şi UNPR nu s-a discutat nimic oficial despre o posibilă alianţă între cele două partide.

"Ne uităm însă şi noi pe scena politică. Coagularea unei coaliţii pe cealaltă parte, care în mod sigur va merge împreună în alegeri, în mod normal, în mod logic ar obliga şi partidele din cealaltă parte, de la guvernare, la o mişcare corespunzătoare", a afirmat Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici