Udrea: Pe Ponta îl ajută soţia să plătească scumpirile din zecile de mii de Euro câştigate de la PE

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta nu are probleme să plătească scumpirile cauzate de majorarea accizei la carburant, pentru că îl ajută soţia acestuia, Daciana Sârbu, din "zecile de mii" de Euro pe care le câştigă ca europarlamentar.

293 afișări
Imaginea articolului Udrea: Pe Ponta îl ajută soţia să plătească scumpirile din zecile de mii de Euro câştigate de la PE

Elena Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Domnul premier cred că nu-şi face problemele să plătească aceste scumpiri, pentru că probabil îl ajută soţia dânsului din zecile de mii de Euro pe care le câştigă ca europarlamentar. Presupun că de aceea şi-a pus soţia din nou pe listă, ca să aibă bani să acopere creşterile de preţuri", a spus Udrea, ea comentând astfel o declaraţie a lui Ponta referitoare la limuzinele pe care ea le-ar deţine.

Udrea a spus că nu este vorba dacă premierul trebuie să aibă grijă de ea, ci de faptul că Ponta e premierul României şi ar trebui să aibă grijă de toţi românii pe are îi guvernează.

"Nu se pune problema în cazul nostru, al parlamentarilor, sigur nu se pune problema în cazul primului-ministru, nu se pune problema în cazul Guvernului. Se pune problema în cazul economiei în general dacă avea nevoie de această taxă, se pune problema tuturor celor care vor plăti mai scump, inclusiv transportatorii vor plăti mai scump preţul la combustibil şi vor creşte ca urmare preţurtile tuturor produselor. Deci, este un efect grav asupra economiei, dar şi asupra vieţii de zi cu zi a românilor", a spus Udrea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu "uita" să îi scrie fostului premier Emil Boc pe tema preţului la carburanţi, care crescuse cu 70%, dar se "deranjează" să scrie acum scrisori pentru a o ajuta pe Elena Udrea la limuzinele folosite de aceasta.

"Nu i-a scris, tocmai asta e marea ştire. Pe vremea domnului Boc a crescut cu 70% preţul la carburanţi şi domnul Băsescu nu-i scria. Pe vremea aia uita. Acum, că e cu doamna Udrea, trebuie să o sprijinim să fie militantă şi să plătească mai puţin la limuzinele pe care le foloseşte doamna Udrea. Uite, se deranjează preşedintele", a spus Ponta.

El a spus că în mandatul lui Boc şi al lui Băsescu toate preţurile au crescut, cei doi aducând România în "catastrofă bugetară şi economică".

"Cred că preşedintele trebuie să-şi termine mandatul fără a ne mai da de fiecare dată lecţii despre cum să nu facem cum a făcut el", a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu i-a scris din nou luni, pe tema accizei, Ponta a răspuns: "Domnul preşedinte Băsescu bănuiesc că a văzut că nu aţi dat-o dumneavoastră la televizor pe doamna Udrea cu semnăturile şi s-a gândit să o mai ajute un pic pe doamna Udrea".

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o nouă scrisoare, luni, premierului Victor Ponta, în care îl "roagă" să renunţe la introducerea de la 1 aprilie a accizei de 7 eurocenţi la combustibil, deoarece este "o măsură cu multiple efecte negative la nivelul populaţiei".

Partidul Mişcarea Populară a anunţat că depus luni, la sediul Guvernului, lista cu cele peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenţi pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruţ, Florin Popescu şi Daniel Geantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici