Udrea: Promisiunea Guvernului de a-i sprijini pe cei care au rate la bănci este discriminatorie

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că promisiunea Guvernului de a-i sprijini pe cei care au rate la bănci este "discriminatorie" şi a arătat că guvernanţii "au trecut de la pomana electorală cu sacoşa, cu ligheanul" la "pomana electorală direct de la Guvern".

472 afișări
Imaginea articolului Udrea: Promisiunea Guvernului de a-i sprijini pe cei care au rate la bănci este discriminatorie

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Guvernul face pomeni electorale pe banii noştri. Iar dacă dumneavoastră veţi primi direct pomana electorală de la USL, în campania pentru europarlamentare sau pentru prezidenţiale, să ştiţi că plătiţi pomenile electorale pe care Guvernul Ponta le face în an electoral. Au trecut de la pomană electorală cu sacoşa, nu mai merg cu ligheanul, ori cu găleata în mediul rural pentru a câştiga voturi, pentru că au descoperit o metodă mult mai subtilă: pomana electorală direct de la Guvern", a precizat Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că, în acest moment, în Guvernul Ponta există o competiţie între miniştri pentru a identifica mai multe modalităţi de a păcăli electoratul în scopul de a obţine voturi pentru europarlamentare sau pentru prezidenţiale.

"În timpul acesta puţinii bani care sunt la buget în loc să meargă pentru a genera locuri de muncă, creştere economică sunt direcţionaţi către armata de militanţi din teritoriu, care trebuie să lupte pentru USL pentru a aduce voturi în cele două rânduri de alegeri şi sunt direcţionate către categoriile de electorat, care tradiţional, votează cu PSD, tocmai pentru că tradiţional PSD, în an electoral, găseşte resurse pentru a-i păcăli de fiecare dată pe cei pe care apoi îi jupoaie patru ani de zile", a adăugat Elena Udrea.

Ea a spus că promisiunea Guvernului de a-i sprijini pe cei care au rate la bănci este discriminatorie şi nu se ştie dacă ea va fi dusă până la sfârşit.

"În primul rând beneficiază cei care au restanţe la bănci de până în 90 de zile. Păi, eu cred că au nevoie şi cei care au restanţe de şase luni la bănci, de un an de zile la bănci, de ce nu beneficiază şi aceia? Beneficiază cei care au venituri până la 16 milioane, de ce nu şi cei care au peste 16 milioane venituri? Şi desigur, totul se întâmplă pe banii oamenilor şi ajutorul Guvernului va veni peste doi ani", a explicat Elena Udrea.

Ea a arătat că ajutorul promis este extrem de limitat şi a adăugat că niciodată Guvernul USL "nu a dat de la el", ci "întotdeauna a dat cu o mână şi a luat de zece ori ce cealaltă".

"Ce vrea să dea a acum cu o mână unei categorii limitate de oameni fiţi convinşi că va lua cu zece mâini", a mai spus Udrea.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul Victor Ponta a confirmat informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare.

El a arătat că FMI consideră că decizia Guvernului de a sprijini pe o perioadă de doi ani persoanele care au credite va conduce la o creştere a creditării şi a consumului.

Guvernul estimează că această schemă de reduceri fiscale pentru populaţia cu venituri sub medie şi credite bancare ar putea duce la reeşalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar băncile ar putea reduce ratele la credite cu până la 4 miliarde de lei în 2014.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, la 24 ianuarie, că Guvernul vrea să stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obţin de la bancă restructurarea creditelor, dar numai în condiţii stabilite de stat, cu prelungirea scadenţei până la doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici