Udrea:Remanierea întârzie măsurile de reformă; să se facă dacă un minister e mai eficient cu alt şef

Ministrul Dezvoltării Elena Udrea a declarat, la ProTV, că remanierea Guvernului ar putea avea consecinţe de prelungire a implementării măsurilor pe care le are de luat Cabinetul, dar, dacă se consideră că un minister va fi mai eficient cu un alt ministru, atunci se va face o remaniere.

20 afișări
Imaginea articolului Udrea:Remanierea întârzie măsurile de reformă; să se facă dacă un minister e mai eficient cu alt şef

Udrea:Remanierea întârzie măsurile de reformă; să se facă dacă un minister e mai eficient cu alt şef (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Remanierea ar putea avea consecinţe de prelungire a implementării măsurilor pe care le-am luat, pentru că, odată venit un alt ministru nou, îi trebuie ceva timp să înţeleagă funcţionarea ministerului, să se acomodeze cu ministerul şi probabil că ar prelungi puţin implementarea acestor măsuri, lucru de care nu avem nevoie. Pe de altă parte, dacă, în urma unor analize, există concluzia clară că unele ministere ar fi mai eficiente cu alţi miniştri, decizia va fi de a se remania", a explicat Udrea la emisiunea "După 20 de ani" difuzată, duminică, de Pro Tv.

Elena Udrea a precizat că trebuie făcută o analiză clară şi, dacă se va considera că unii miniştri nu au avut performanţa necesară, poate fi o remaniere.

Ea a spus că, la întâlnirea de duminică seară, de la Snagov, a conducerii PDL cu parlamentarii şi cu europarlamentarii partidului, se va discuta, probabil, despre remaniere deoarece "există această discuţie la nivelul parlamentarilor care au unele nemulţumiri faţă de unii miniştri din Cabinet".

Întrebată despre propunerea lui Liviu Negoiţă de reducere a numărului de ministere, Udrea a spus că ea a fost dintre cei care susţin restructurarea Guvernului, dar făcută după calcule care să arate că unele ministere ar funcţiona mai bine dacă ar fi comasate.

Udrea a adăugat că nu este decizia sa comasarea unor ministere, arătând că, dacă s-ar mai comasa un minister la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, nu înseamnă că ea va prelua acest post.

Întrebată dacă ar putea fi comasat Ministerul Transporturilor cu Ministerul Dezvoltării, Udrea a răspus că există această discuţie mai mult la nivelul presei, decât al clasei politice şi că nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, la Vaslui, că la sfârşitul acestei săptămâni se va decide în partid soarta actualului Guvern, după ce în interiorul PDL s-au format două tabere, una care susţine ideea remanierii imediate şi una care doreşte să acorde Executivului şase luni de graţie. Susţinător al ideii de a lăsa actualul Guvern în funcţie pentru a încerca să pună în aplicare programul de austeritate, Stoica a spus că există un echilibru între cele două tabere din interiorul PDL şi, de aceea, nu se poate spune cine va avea câştig de cauză.

Premierul Emil Boc se va întâlni, duminică, la ora 19.00, la Snagov, cu parlamentarii partidului, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi europarlamentarii pentru a discuta despre măsurile guvernamentale pentru perioada următoare şi situaţia partidului, la întâlnire fiind aşteptat să participe şi preşedintele Traian Băsescu.

O întâlnire similară a avut loc şi în urmă cu două săptămâni. Potrivit unor surse, la acea întâlnire, preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că premierul Emil Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare".

Numele mai multor miniştri au fost vehiculate pentru o posibilă remaniere, printre acestea fiind Sebastian Vlădescu, Daniel Funeriu, Mihai Şeitan şi Mihail Dumitru, dar şi numele lui Radu Berceanu sau Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici