Udrea respinge acuzaţiile Realitatea Media: Ştiam despre sume, de câteva luni, din presa electronică

Liderul PDL Elena Udrea respinge acuzaţiile formulate de Realitatea Media privind presiunile politice cu care se confruntă, susţinând, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că a aflat din presa electronică, în urmă cu câteva luni, despre sumele cu care trustul "ar fi evazionat statul".

51 afișări
Imaginea articolului Udrea respinge acuzaţiile Realitatea Media: Ştiam despre sume, de câteva luni, din presa electronică

Udrea respinge acuzaţiile Realitatea Media: Ştiam despre sume, de câteva luni, din presa electronică (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Dl. Vântu încearcă să acopere situaţia ilegală în care trustul său de presă funcţionează pozând ca victimă a unei conspiraţii politice. Acesta susţine o minciună, şi anume că tocmai intervenţia mea la Realitatea TV de acum două zile ar fi o dovadă a presiunilor politice exercitate asupra trustului său de presă. În realitate, trustul său de presă a regizat şi regizează campanii denigratoare la adresa mea, campanii greu de imaginat într-un spaţiu media echidistant şi profesionist", scrie Udrea în comunicat.

Ea menţionează că informaţii referitoare la nereguli constatate de ANAF şi la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul, 6,2 milioane lei, au apărut în presa electronică încă de acum câteva luni.

"De fapt, aşa cum de altfel dl. Vântu ştie foarte bine, informaţii referitoare la nereguli constatate de ANAF şi la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul, şi anume 6,2 milioane Ron, au apărut în presa electronică încă de acum câteva luni de zile. De aici am aflat şi eu. Singura premieră de acum două zile a fost că cineva a avut curajul să spună chiar la Realitatea TV că trustul are probleme. Datorii la stat şi plăţi ilegale sub formă drepturilor de autor", scrie Udrea.

Realitatea Media transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că este "ţinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice" şi că ANAF acţionează "la comandă politică", "dezinformând public" că la societatea controlată de Sorin Ovidiu Vântu s-ar fi făcut "evaziune fiscală".

Potrivit comunicatului, "comanda politică primită de ANAF este dovedită clar de faptul că, în urmă cu doar două zile, Ministrul Elena Udrea preciza într-o emisiune în direct la Realitatea TV suma exactă pe care Realitatea Media ar datora-o statului român, deşi ANAF a anunţat clar că acest control este încă în desfăşurare şi toate aceste informaţii intră sub incidenţa secretului fiscal". "Mai mult, niciunul dintre reprezentanţii legali ai companiei noastre nu a fost înştiinţat până acum în legătură cu această sumă", se spune în comunicat.

"Aşa cum am mai precizat, au existat mai multe scurgeri de informaţii şi documente care intră sub aceeaşi incidenţă a secretului fiscal şi care au apărut în media apropiată puterii în ultima perioadă. Realitatea Media atenţionează opinia publică de faptul că, pentru prima oară după Revoluţie, se află în faţa unui abuz fără precedent al puterii politice împotriva unei instituţii media. Compania noastră nu se va lăsa intimidată şi va sesiza instanţele competente", se mai afirmă în comunicatul Realitatea Media.

ANAF a anunţat joi printr-un comunicat remis MEDIAFAX, că a sesizat organele de umărire penală în cazul controlului la Realitatea Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici