Udrea s-a oprit din gătit borşul de miel când a auzit declaraţiile lui Ponta despre uninominal

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, scrie, pe blogul său, că, atunci când a auzit declaraţiile liderului PSD, Victor Ponta, despre uninominal, s-a oprit din gătit, deşi borşul de miel este mai important pentru ea decât ceea ce spune Ponta.

2254 afișări
Imaginea articolului Udrea s-a oprit din gătit borşul de miel când a auzit declaraţiile lui Ponta despre uninominal

Elena Udrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Proaspăt întors din Dubai, copt (cine a spus că este necopt?!) la soarele Golfului, cu nisipul încă pe picioare, Victor Ponta s-a grăbit să se audă vorbind. Conferinţa de presă ţinută aproape pe aeroport. Fiind ocupată cu pregătirile de sărbători, nici nu am încercat să aflu cam ce a grăit acesta, dar am citit pe monitorizări că s-a referit şi la votul uninominal. Atâta ipocrizie m-a făcut să mă opresc din gătit, deşi borşul de miel este mult mai important altminteri pentru mine decât ce spune Ponta", scrie Udrea.

Ea susţine că, precum Oprescu, care se laudă cu Pasajul Basarab pe care l-a boicotat ani de zile din poziţia de consiler general PSD, Ponta a uitat complet de opoziţia PSD-ului la votul uninominal.

"A uitat că a fost nevoie să facem un referendum, la iniţiativa Preşedintelui Traian Băsescu, pentru a-i putea obliga să treacă de la votul de listă la cel de persoană. Neavând de ales, au făcut împreună cu PNL-ul lui Tăriceanu o lege prin care au inventat un sistem electoral aberant, creat special pentru a-i aduce în Parlament pe cei care nu erau în stare să îşi câştige voturile şi care au devenit senatori sau deputaţi, deşi au pierdut alegerile", adaugă Udrea.

Ea arată că "acest sistem pesedistopenelist unic în lume, tipic dâmboviţean, dă voie celor care ies pe locul doi sau trei în competiţie să primească trofeul, adică locul de parlamentar, iar cel care câştigă cele mai multe voturi din partea cetăţenilor să plece acasă!".

Vicepreşedintele PDL aminteşte că aşa au ieşit senator Crin Antonescu şi deputaţi Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, iar alţii, precum Victor Ponta, "au fugit să candideze în provincie, în locurile cele mai sigure", unde PSD avea cel mai mare scor şi primari în funcţie, respectiv în Gorj.

"Ca orice lucru bun în teorie, pus în practică pe malurile Dâmboviţei, votul uninominal a dat erori majore, despre care voi vorbi cu altă ocazie. Avem acum o certitudine: actualul sistem trebuie corectat! Cum se va face asta, ce se pune în loc, ţine de reprezentanţii partidelor politice şi de armonizarea intereselor şi punctelor lor de vedere. După cum este de aşteptat, ipocrizia ne va împiedica să avem o dezbatere şi o decizie corecte! Of, of, atâtea pretenţii şi atât de ipocrit!", încheie Elena Udrea.

Comisia de cod electoral a adoptat, miercuri, prin consens, propunerea privind sistemul de vot uninominal mixt, astfel încât jumătate din colegii să fie adoptate prin vot uninominal majoritar şi jumătate pe o listă de compensare, a anunţat preşedintele comisiei, Sulfina Barbu.

Barbu a precizat, după şedinţa Comisiei de cod electoral, că acest sistem de vot mixt a întrunit 13 voturi "pentru", fiind realizat un compromis, deoarece toate celelalte propuneri, cum ar fi sistemul uninominal pur sau sistemul de vot actual, nu au întrunit numărul de voturi. Ea a arătat că PDL şi USL au susţinut varianta de vot uninominal majoritar, dar că cei de la UDMR şi minorităţi nu au fost de acord cu această variantă.

Tot miercuri, Victor Ponta a anunţat, printr-un comunicat de presă, că USL va propune în plenul Parlamentului un nou vot, pentru uninominalul simplu, liderul PSD precizând că doar Sulfina Barbu a votat, miercuri, în Comisia de cod electoral, pentru acest sistem, în timp ce reprezentanţi PDL, UNPR şi UDMR şi un membru al minorităţilor au votat împotrivă.

Preşedintele PSD a susţinut şi vineri, într-o conferinţă de presă la sediul partidului, că democrat-liberalii mint în privinţa susţinerii uninominalului pur şi că USL va milita pentru introducerea acestui sistem de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici