Udrea: Uniunea Soluţii Lipsă (USL) a dat încă o dată dovadă de slăbiciune la dezbaterea moţiunii de cenzură

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, critică, pe blog, prestaţia USL de la dezbaterea moţiunii de cenzură, afirmând că cererea privind poziţia Parlamentului faţă de declaraţiile unor oficiali ungari arată că opoziţia a acţionat "de parcă ar fi avut sindromul Tourette".

14 afișări
Imaginea articolului Udrea: Uniunea Soluţii Lipsă (USL) a dat încă o dată dovadă de slăbiciune la dezbaterea moţiunii de cenzură

Udrea: Uniunea Soluţii Lipsă (USL) a dat încă o dată dovadă de slăbiciune la dezbaterea moţiunii de cenzură (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Ministrul susţine că moţiunea de cenzură pe Codul Muncii a arătat încă o dată care este diferenţa dintre coaliţia de guvernământ - "reformatoare şi responsabilă" şi "opoziţia socialistă, pusă pe circ şi degrabă aruncătoare de vorbe înveninate".

"Opoziţia politică se ghidează după două principii: tergiversare şi blocare prin orice mijloace. Dacă s-ar respecta ritmul opoziţiei, mai toate legile ar fi votate după mai bine de un ciclu parlamentar. Vă dau doar un exemplu: Legea Educaţiei a stat 3 ani în dezbatere parlamentară şi singura variantă prin care s-a putut adopta a fost tot asumarea răspunderii de către Guvern. În acest moment, asumarea răspunderii este cam singura metodă de a urgenta procesul legislativ", scrie Udrea.

Ea afirmă că noul Cod al Muncii este măsura cea mai de dreapta care putea fi luată în acest context socio-economic.

"Mă surprinde, deci, violenţa în mesaj a aşa-zişilor liberali ai lui Crin Antonescu. Nu au învăţat nici până acum că, pentru a deveni un partid mare, aşa cum PNL nu a reuşit să fie nicicând după 1990, trebuie să-ţi respecţi principiile, nu să le jertfeşti pe altarul interesului politic de moment. Dar Antonescu şi ai lui au alte preocupări şi strategii. Întocmai unor hopa-mitică, sar de la una la alta fără nicio logică. Altfel nu văd de unde a venit senatorul Puiu Haşotti cu acea declaraţie menită să işte un adevărat război diplomatic cu Ungaria, chiar în timpul dezbaterii moţiunii. De parcă opoziţia ar fi avut sindromul Tourette şi ar fi dorit ca tribuna Parlamentului să se transforme într-o şedinţă ordinară a PRM. Or, România nu-şi poate permite acum acte diplomatice atât de iresponsabile, cerute de politicieni şi mai iresponsabili. Ori de câte ori a apărut subiectul, preşedintele a spus clar că nu se pune problema unei autonomii teritoriale pe criterii etnice în România. Mai mult decât atât, drumul european este cel al subsidiarităţii şi al descentralizării, nicidecum cel al federalizării. Sper ca, odată pentru totdeauna, acest subiect să se închidă şi să nu mai revină", scrie Udrea.

Ea apreciază că s-a văzut încă o dată susţinerea de care se bucură Guvernul în Parlament.

"De la o moţiune la alta, opoziţia obţine mai puţine voturi, semn că până şi ei îşi dau seama că reformele pe care le-am propus au repus România pe drumul cel bun. Uniunea Soluţii Lipsă (USL) a dat încă o dată dovadă de slăbiciune. PSD şi PNL sau oricum s-or numi aceste partide nu pot reprezenta alternativa la actuala majoritate guvernamentală, pentru că sunt conduşi de oameni iresponsabili şi populişti, care, în loc să-şi pună mintea la contribuţie şi să vină cu soluţii proprii, se inspiră de la alţii sau de-a dreptul plagiază, aşa cum clar s-a întâmplat cu Codul Muncii", scrie Udrea.

Reprezentanţii PSD şi PNL au susţinut, miercuri seară, în plenul Parlamentului, necesitatea adoptării unei declaraţii de protest a Legislativului român faţă de mesajul transmis de Viktor Orban. Demersul opoziţiei a dus la blocarea lucrărilor Parlamentului pentru aproximativ trei ore, chiar înaintea votului asupra moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici