Florin Cîţu anunţă că programul Anghel Saligny a fost aprobat / Reacţie USR PLUS: Este un nou abuz marca OUG 13

  • Premierul Florin Cîţu anunţă că programul Anghel Saligny a fost aprobat în şedinţa de Guvern de vineri.
  • Ultimele negocieri de pace au eşuat. USR PLUS va depune moţiune de cenzură.
  • "Un nou abuz marca OUG 13". USR PLUS pune egal între Florin Cîţu & Lucian Bode şi Liviu Dragnea & Florin Iordache
2218 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu anunţă că programul Anghel Saligny a fost aprobat / Reacţie USR PLUS: Este un nou abuz marca OUG 13

ULTIMĂ ORĂ Florin Cîţu anunţă că programul Anghel Saligny a fost aprobat: este un program transparent

UPDATE Ultimele negocieri de pace au eşuat

Întâlnirea coaliţiei s-a încheiat fără un consens, iar USR PLUS va depune moţiune de cenzură.

UPDATE "Un nou abuz marca OUG 13". USR PLUS pune egal între Florin Cîţu & Lucian Bode şi Liviu Dragnea & Florin Iordache

„Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea si Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure. Florin Cîţu, demisia!”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii USR PLUS.

Ştire iniţială

Declaraţiile au fost făcute vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Am aprobat singurul punct pe ordinea de zi, Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny (...) Vreau să fie foarte clar că acest program se regăseşte în programul de guvernare şi nu facem, prin decizia de astăzi decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau nu vrea să respecte programul de guvernare”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Premierul a respins acuzaţiile venite de la USR PLUS potrivit cărora programul de investiţii este o încercare de „mituire” a primarilor.

„M-am asigurat că este un program transparent, folosim standadele de cost de la fondurile europene”, a precizat Florin Cîţu.

Reprezentanţii USR PLUS au ameninţat cu ruperea alianţei de guvernare şi au anunţat că vor susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu după ce premierul a încercat să imntroducă pe ordinea de zi programul Anghel Saligny.

Ce este programul „Anghel Saligny”

Miza scandalului din coaliţie o reprezintă fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Cîţu vrea să le aloca primarilor pentru dezvoltare locală. Noul program de investiţii, care se va derula după modelul PNDL, va acorda finanţări pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă şi canal şi de extindere a reţelelor de gaz.

Proiectul ar urma să se întindă pe 7 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici