Un lider din opoziţie, despre şansele lui Dan Nica să fie acceptat comisar european pentru transporturi: E ceva de noaptea minţii

Ludovic Orban a declarat că Dan Nica nu are nicio şansă să fie acceptat comisar european pentru transporturi, pentru că omul propus trebuie să fie „curat ca lacrima” şi să aibă o minimă legătură cu domeniul. Preşedintele PNL a mai spus că e posibil să pierdem acest portofoliu.

1143 afișări
Imaginea articolului Un lider din opoziţie, despre şansele lui Dan Nica să fie acceptat comisar european pentru transporturi: E ceva de noaptea minţii

Un lider din opoziţie, despre şansele lui Dan Nica să fie acceptat comisar european pentru transporturi: N-are nici cea mai mică şansă

„Nu are nici cea mai mică şansă. Plus au mai scos-o pe una, cred că au scos-o de la tineret şi au pus-o la MAE. A doua propunere trebuie să fie fără niciun fel de problemă de integritate şi să aibă legătură cu domeniul. Există riscul să pierdem acest portofoliu, pentru că sunt mai multe ţări nemulţumite de portofoliile repartizate şi orice ţară care se vulnerabilizează prin propuneri idioate, normal că o să profite să ceară portofoliul”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la Digi 24, întrebat cum vede propunerea lui Dan Nica şi a Gabrielei Ciot pentru poziţia de comisar european.

Liderul PNL a mai spus că atunci când a fost propus prima oară Dan Nica, alături de Rovana Plumb, premierului i s-a transmis că acesta nu îndeplineşte condiţiile de integritate.

„E ceva de noaptea minţii. Ăştia toţi când se adună împreună cred că fac şedinţe de spiritism, cred că îşi transferă nebunia. Dan Nica a fost una dintre cele două propuneri şi i s-a transmis că Dan Nica nu îndeplineşte condiţiile de integritate. Aici trebuie să pui un om curat ca lacrima şi să aibă o minimă legătură cu zona de transporturi. Nu spun neapărat să fi fost ministru al Transporturilor dar să fi lucrat într-o companie, să fi fost de exemplu pe management, pe POIM, de exemplu”, a conchis Orban.

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, după CEx, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, PSD are şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Premierul a precizat că o să vorbească şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Dan Nica a declarat, marţi, după CEx, că nu are nicio problemă de natură penală şi că va explica Comisiei Juridice din PE situaţia dosarelor în care a fost acuzat de corupţie, inclusiv Microsoft. Europarlamentarul PSD a adăugat că toate faptele sunt prescrise de prin anul 2012.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către preşedintele PE.

Taguri:
orban,
nica,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici