„Un maraton electoral”. Iohannis le cere românilor să voteze la toate alegerile de anul viitor

Preşedintele Klaus Iohannis le cere românilor, de Ziua Naţională, să participe la toate alegerile din 2024, „un maraton electoral”: „Va fi un temeinic exerciţiu al maturităţii noastre democratice”.

131 afișări
Imaginea articolului „Un maraton electoral”. Iohannis le cere românilor să voteze la toate alegerile de anul viitor

„2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului. Şi aceasta deoarece vom avea alegeri europarlamentare, când îi vom desemna pe cei care ne fac, sperăm, auzită vocea în Uniunea Europeană, vom avea alegeri locale, cele care determină evoluţia comunităţilor în care trăim, alegeri parlamentare, care vor contura majoritatea de guvernare, şi alegeri prezidenţiale, care vor arăta opţiunea românilor pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Rezultatele acestui veritabil maraton electoral vor stabili cursul spre care naţiunea noastră se va îndrepta în următorii ani. Va fi un temeinic exerciţiu al maturităţii noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri, într-un an în care se vor împlini trei decenii şi jumătate de la Revoluţia din Decembrie 1989”, spune Klaus Iohannis la recepţia de Ziua Naţională.

El argumentează că „drumul către libertate şi democraţie a fost lung şi anevoios şi a implicat sacrificii enorme din partea multor generaţii”.

„Datorită lor, avem astăzi dreptul fundamental de a ne exercita votul, singurul instrument democratic prin care decidem cursul ţării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii şi, totodată, să rămânem vigilenţi în faţa curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenţi, pot deveni ameninţări reale la adresa principiilor de bază ale societăţii noastre şi a sistemului nostru de valori”, adaugă şeful statului.

În 2024, în România vor fi organizate alegeri europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici