UNPR: Orice discuţie privind suspendarea preşedintelui este un demers pur politicianist

UNPR nu va susţine nici suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi nici alte demersuri ce pot duce la instabilitate politică, guvernamentală, economică sau socială, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

15 afișări
Imaginea articolului UNPR: Orice discuţie privind suspendarea preşedintelui este un demers pur politicianist

UNPR: Orice discuţie privind suspendarea preşedintelui este un demers pur politicianist (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

UNPR consideră că, în acest moment, orice discuţie privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, inclusiv solicitarea depusă de senatorul Dan Voiculescu, este un demers pur politicianist, care nu răspunde nici interesului naţional şi nici priorităţii legate de lupta împotriva crizei economice.

UNPR menţionează, într-un comunicat, că "devine tot mai clar faptul că în laboratoarele anumitor partide şi la sediile anumitor firme se fac calcule şi se pregătesc scenarii privind suspendarea preşedintelui".

"Dar la fel de evident este faptul că un astfel de demers ar duce la o gravă instabilitate politică, ar avea consecinţe economice extrem de severe şi ar putea genera tensiuni sociale fără precedent în ultimii 20 de ani", continuă comunicatul.

UNPR subliniază că nu va susţine nici suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi nici alte demersuri ce pot duce la instabilitate politică, guvernamentală, economică sau socială.

"UNPR îşi reafirmă opţiunea pentru apărarea interesului naţional. Iar interesul naţional, în acest moment, este să oferim României stabilitate şi măsuri economice care să scoată ţara din criză", conchide comunicatul.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a cerut conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării preşedintelui Traian Băsescu, însă pentru iniţierea suspendării şefului statului sunt necesare semnăturile a o treime din numărul parlamentarilor.

Potrivit Inpolitics, cererea lui Voiculescu a fost depusă la 1 iulie, argumentul liderului conservator fiind acela că Traian Băsescu "şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici