UNPR vrea reducerea numărului de parlamentari la 300, vot uninominal pur, Parlament unicameral şi nu doreşte amânarea revizuirii Constituţiei

UNPR susţine necondiţionat reducerea la 300 a numărului de parlamentari, votul uninominal pur, Parlamentul unicameral şi nu doreşte amânarea revizuirii Constituţiei, a anunţat, miercuri, preşedintele Uniunii, Cristian Diaconescu.

205 afișări
Imaginea articolului UNPR vrea reducerea numărului de parlamentari la 300, vot uninominal pur, Parlament unicameral şi nu doreşte amânarea revizuirii Constituţiei

UNPR vrea reducerea numărului de parlamentari la 300, vot uninominal pur, Parlament unicameral şi nu doreşte amânarea revizuirii Constituţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Diaconescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că UNPR susţine necondiţionat transpunerea în practică a rezultatelor referendumului din 2009, arătând că reducerea numărului de parlamentari poate fi rezolvată prin legea electorală, în schimb, trecerea la Parlamentul unicameral ţine de modificarea Constituţiei.

El a spus că nu sunt şanse prea mari ca în acest an să fie modificată Constituţia şi nici să se facă reorganizarea administrativ-teritorială, ceea ce este o mare pierdere, pentru că ar limita drepturile unor "baroni locali" care hotărăsc ce se întâmplă în politică şi ar duce la absorbţia mai mare a fondurilor europene.

În opinia lui Diaconescu, Parlamentul trebuie să îşi recapete credibilitatea adoptând formulele votului uninominal pur şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

El a mai spus că UNPR se aşteaptă ca Parlamentul să adopte cât mai repede strategia anticorupţie venită de la Guvern, arătând că este un mesaj aşteptat din partea partenerilor europeni şi euroatlantici şi va maximiza atingerea ţintelor de politică externă a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici