USL va depune moţiune împotriva deciziei de eliminare a subvenţiilor la gigacalorie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că va propune ca USL să depună moţiune la decizia Guvernului de a elimina subvenţiile pentru preţul gigacaloriei.

299 afișări
Imaginea articolului USL va depune moţiune împotriva deciziei de eliminare a subvenţiilor la gigacalorie

USL va depune moţiune împotriva deciziei de eliminare a subvenţiilor la gigacalorie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta nu a precizat dacă moţiunea va fi una simplă sau de cenzură, menţionând că acest lucru va fi decis după discuţii şi cu PNL.

"Voi propune introducerea unei moţiuni în Parlament pe tema cea mai gravă a acestei perioade, şi anume scoaterea subvenţiilor la încălzire, care reprezintă condamnarea la sărăcie a unui milion de familii printr-o politică a Guvernului Boc şi a ministrului Lăzăroiu de a lovi exact în cei care reprezintă clasa medie", a spus preşedintele PSD.

El a explicat că prin decizia de eliminare a subvenţiilor nu vor fi afectaţi cei cu venituri mari, întrucât în cea mai mare parte sunt debranşaţi de la sistemul central de încălzire, ci populaţia cu venituri cu puţin peste 800 de lei pe lună, adică "acel embrion de clasă medie pe care România îl are".

Guvernul a eliminat subvenţia acoperită de la bugetul de stat pentru energia termică, începând cu iarna 2011-2012, iar primăriile vor decide dacă şi în ce condiţii vor acorda subvenţii din bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici