USL vrea introducerea în noua Constituţie a "moţiunii de cenzură constructive"

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii USL, că Uniunea agreează introducerea în noua Constituţie a "moţiunii de cenzură constructive", prin care iniţiatorii moţiunii de cenzură trebuie să propună şi succesorul la funcţia de prim-ministru.

134 afișări
Imaginea articolului USL vrea introducerea în noua Constituţie a "moţiunii de cenzură constructive"

USL vrea introducerea în noua Constituţie a "moţiunii de cenzură constructive" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Avem o formulă care va contribui la stabilitatea politică şi la stabilitatea Guvernului. Avem noutatea introducerii aşa-numitei moţiuni de cenzură constructive, prin care, când se iniţiază o moţiune de cenzură, iniţiatorii trebuie să propună un succesor", a spus Antonescu.

"Astfel, în calitate de semnatari ai unei moţiuni, propunem să cadă premierul şi Guvernul şi, în succesiune, să vină X, pe care îl considerăm capabil să formeze o majoritate", a adăugat Antonescu.

El a spus că o astfel de formulă a moţiunii constructive există şi în alte ţări, spre exemplu în Germania.

Antonescu a precizat că introducerea moţiunii de cenzură constructive nu duce la întărirea funcţiei de premier sau a Guvernului, ci la stabilitate politică în cazul căderii unui Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici