USR a aprobat Regulamentul care permite susţinerea candidaţilor independenţi la alegerile locale. Nicuşor Dan poate avea sprijinul partidului pentru Primăria Capitalei / Barna: Am creat cadrul procedural prin care vom contribui la victoria forţelor reformatoare

Liderii USR au aprobat, sâmbătă, regulamentul de desemnare a candidaţilor la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidaţii independenţi. Astfel, Nicuşor Dan poate candida ca independent cu susţierea partidului la Primăria Capitalei.

782 afișări
Imaginea articolului USR a aprobat Regulamentul care permite susţinerea candidaţilor independenţi la alegerile locale. Nicuşor Dan poate avea sprijinul partidului pentru Primăria Capitalei / Barna: Am creat cadrul procedural prin care vom contribui la victoria forţelor reformatoare

Foto: Facebook/Sorin Pavel

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abţineri, restul fiind voturi ”pentru”.

Dan Barna afirmase anterior că Nicuşor Dan a fost invitat să se înscrie în USR şi „pentru că în felul acesta, eu consider că USR şi întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, însă acesta nu a dat curs invitaţiei, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”.

„Este unul dintre candidaţii pe care noi îi considerăm viabili şi cu şanse să poată fi candidatul unic al Opoziţiei, în ceea ce înseamnă lupta pentru Bucureşti şi pentru câştigarea Bucureştiului de la Gabriela Firea”, a completat Barna despre Nicuşor Dan.

Barna: Am creat cadrul procedural prin care USR va contribui la victoria forţelor reformatoare

Dan Barna consideră că USR contribuie la „victoria forţelor reformatoare”.

„Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcţionare, printre care şi un regulament privind susţinerea la alegerile locale a candidaţilor non-membri sau independenţi, introducând posibilitatea ca filialele judeţene sau locale ale USR să decidă susţinerea unor candidaţi externi”, se arată într-un comunicat de presă al USR, remis MEDIAFAX.

De asemenea, va exista posibilitatea desemnării candidaţilor externi, statutar, prin diverse moduri, anume negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

„În cazul în care filialele judeţene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidaţi externi, desemnarea candidaţilor la primării sau la consilii judeţene se va face statutar în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaţilor interni, organizaţiile USR pot încheia alianţe electorale cu alte partide sau organizaţii politice. Candidaţii externi susţinuţi de USR trebuie să îndeplinească condiţiile legale, dar şi criteriile de integritate ale USR”, mai este precizat în document.

Liderul USR este de părere că USR va contribui, în acest mod, la „victoria forţelor reformatoare la alegerile locale”.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forţelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală şi credibilă de schimbare după 30 de ani de administraţie clientelară PSD care a blocat dezvoltarea şi modernizarea ţării. Bucureştenii ar putea avea pentru prima dată şansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetăţenii”, a explicat, potrivit sursei citate, preşedintele USR, Dan Barna.

El a mai spus că „e important să avem candidaţi a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială şi reputaţia lor să nu poată prejudicia prestigiul şi imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseişti, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securităţi sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”.

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abţineri, restul fiind voturi ”pentru”.

„Tot în cadrul şedinţei de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile şi valorile pe care partidul şi-a construit programul de guvernare”, mai informează partidul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici