USR: Blocajul achiziţionării corvetelor serveşte direct intereselor Rusiei

USR susţine că blocajul generat de licitaţia pentru corvete, simultan cu atacul la şeful Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO şi serveşte direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră.

559 afișări
Imaginea articolului USR: Blocajul achiziţionării corvetelor serveşte direct intereselor Rusiei

USR: Blocajul achiziţionării corvetelor serveşte direct intereselor Rusiei

”Uniunea Salvaţi România transmite că noul scandal legat de licitaţia pentru corvete iniţiată de Ministerul Apărării demonstrează că PSD şi Dragnea nu sunt în stare să finalizeze fără suspiciuni de corupţie nici un contract, nici măcăr cele mai importante care vizează Armata Română. Acest blocaj, simultan cu atacul la şeful Armatei, nu face decât să destabilizeze flancul de est al NATO şi serveşte direct intereselor Rusiei, care luptă pentru controlul în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit lui Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte al Comisie de apărare din Camera Deputaţilor, programul de înzestrare al Armatei este o prioritate naţională şi internaţională.

"PSD-ul lui Dragnea trebuie să înţeleagă că programul de înzestrare al Armatei nu este un obiectiv în cartea de colorat numită „Program de guvernare”, ci o prioritate naţională şi internaţională pentru că ne-am asumat rolul de a contribui la apărarea graniţelor NATO şi UE", avertizează deputatul USR Bogdan Rodeanu.

USR subliniază că angajamentul României pe flancul estic al Europei şi în bazinul Mării Negre este un interes naţional care nu trebuie să aibă nicio legătură cu ”jocurile politice de Teleorman”, mai ales în condiţiile în care Rusia lui Putin ameninţă public cu represalii pentru scutul de apărare de la Deveselu.

”Dacă am ajuns în stadiul în care acest lucru trebuie întărit de Parchetul Militar, ca să înţeleagă Liviu Dragnea, atunci aşa să fie. Angajaţii din Ministerul Apărării care au sesizat Parchetul Militar cu privire la această licitaţie pe care Dragnea încerca să o anuleze şi-au făcut datoria. Dosarul privind achiziţia corvetelor a ajuns la Parchetul Militar, la procurori care nu pot fi controlaţi sau manipulaţi politic. A ajuns acolo unde nu îi convine PSD-ului şi în locul de care îi e frică lui Dragnea. Pe masa Justiţiei Militare. Dragnea va afla ce înseamnă interesul naţional şi jurământul respectat faţă de ţară”, se arată în finalul comunicatului USR.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Leş că a sesizat Parchetul Militar al Curţii Militare de Apel, întrucât sunt suspiciuni privind derularea legală a procedurii de achiziţie a corvetelor, achiziţia fiind şi suspendată până la soluţionarea dosarului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici