USR Bucureşti: Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani, de 1.2 milioane de euro/ Primăria Capitalei răspunde acuzaţiilor

USR Bucureşti o acuză pe Gabriela Firea că organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi cel mai scump din istoria Bucureştiul. Filiala susţine că Primăria Capitalei cheltuie 1,2 milioane de euro pentru organizarea Târgului de Crăciun din acest an.

3793 afișări
Imaginea articolului USR Bucureşti: Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani, de 1.2 milioane de euro/ Primăria Capitalei răspunde acuzaţiilor

Sursa FOTO: Facebook Bucharest Christmas Market

„Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de CREART. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro.În timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti, iar banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte”, se arată într-o postare a USR, de pe Facebook.

Filiala USR Bucureşti precizează că Primăria Capitalei trebuia să le ofere cetăţenilor serviciile de calitate, apoi distracţie.

„USR Bucureşti consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetăţenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor şi abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers şi speră ca distracţia să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureştiul”, au adăugat membrii USR Bucureşti.

Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşi (creart) organizează Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei, între 28 noiembrie şi 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei.

PMB răspunde acuzaţiilor USR: Bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun e mai mic decât anul trecut

Primăria Capitalei reacţionează după acuzaţiile USR Bucureşti în legătură cu organizarea târgului de Crăciun şi precizează că bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, iar toate costurile vor fi publicate după ce procedura de achiziţii publice se va încheia.

„Costurile Târgului de Crăciun de anul acesta din Bucureşti nu depăşesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, iar afirmaţia potrivit căreia valoarea estimativă a cheltuielilor pentru organizarea Târgului de Crăciun este "cea mai mare din istoria Bucureştiului" este complet falsă mai ales că bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun 2019 este mai mic decât cel de anul trecut”, transmite Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), într-un comunicat de presă.

Onorariile artiştilor nu sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziţîi Publice (SICAP) nu pentru că "sunt ţinute la secret", ci pentru că acestea s-au realizat pe baza Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, mai punctează municipalitatea.

Toate costurile evenimentelor organizate de Primăria Capitalei cu prilejul sărbătorilor de iarnă vor fi comunicate public după finalizarea procedurilor de achiziţîi publice.

„Este nedemn să transformi o astfel de manifestare într-o temă politică, având că scop nu interesele bucureştenilor, ci doar promovarea politică fără scrupule. Resping ferm orice aluzii şi orice afirmaţii care vizează organizarea la suprapreţ a evenimentului organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi îi asigur pe bucureşteni că toate achiziţiile făcute de instituţiile din subordinea PMB respectă principiile legalităţii, transparenţei şi oportunităţii şi se realizează potrivit legislaţiei în vigoare”, a declarat Gabriela Firea.

Taguri:
usr,
târg,
crăciun

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici