USR face apel la Parchetul Militar să îi audieze şi pe răniţii din spitale după mitingul diasporei

Liderii Uniunii Salvaţi România au făcut, luni, un apel la Poliţie şi la Parchetul Militar să audieze şi victimele mitingului diasporei din 10 august, care sunt internate în spital, deoarece acestea nu se pot deplasa pentru a da declaraţii.

191 afișări
Imaginea articolului USR face apel la Parchetul Militar să îi audieze şi pe răniţii din spitale după mitingul diasporei

USR face apel la Parchetul Militar să îi audieze şi pe răniţii din spitale după mitingul diasporei

„Uniunea Salvaţi România face un apel la Poliţie şi la Parchetul Militar să ia legătura de urgenţă cu toţi cei care au fost răniţi şi sunt internaţi în spitale după mitingul diasporei din 10 august”, a se arată într-un comunicat al USR remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, unul dintre membrii USR, Doru Oprea, a fost rănit în timpul protestelor din 10 august şi nu se poate deplasa la Parchetul Militar, pentru declaraţii.

„Unul dintre membrii USR, Doru Oprea, a fost grav rănit la mitingul din 10 august şi este internat în spital de trei zile, iar până în prezent nu a venit nimeni, nici de la Poliţie, nici de la Parchet, să îi ia declaraţii. În situaţia lui Doru sunt mai mulţi răniţi care nu se vor putea deplasa luni şi marţi pentru a da declaraţii la Parchetul Militar. Poliţiştii şi procurorii trebuie să meargă să îi audieze pe toţi cei care au fost răniţi şi sunt internaţi în spitale. Colegul nostru Doru Oprea a fost operat şi va avea nevoie de chirurgie plastică şi grefe de muşchi şi de piele după ce una din deja celebrele grenade folosite la miting i-a perforat coapsa piciorului drept, nu departe de artera femurală”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Juriştii USR îi vor ajuta pe cetăţenii afectaţi, în urma mitingului diasporei, din 10 august, dacă aceştia doresc să depună plângeri la Parchetul Militar.

„Uniunea Salvaţi România îi îndeamnă pe toţi cei care au fost afectaţi de gazele lacrimogene sau au suferit vătămări corporale să depună plângeri. Cetăţenii trebuie să reclame abuzurile instituţiilor statului atunci când acestea au loc, indiferent de natura lor. Dacă oamenii nu vor trage împreună un semnal de alarmă, aceste comportamente şi măsuri abuzive se pot repeta în viitor. Juriştii USR vor ajuta membrii partidului, dar şi cetăţenii simpli cu asistenţă ca să transmită plângeri cu informaţii, poze, clipuri video către Parchetul Militar”, susţin cei de la Uniunea Salvaţi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici