Va livra România armament în Ucraina? Răspunsul lui Grindeanu

Decizia în privinţa livrării de armament de către România în Ucraina va fi luată „scurt, fără prea mult debate”, spune prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Deocamdată este aşteptată analiza Ministerului Apărării.

3581 afișări
Imaginea articolului Va livra România armament în Ucraina? Răspunsul lui Grindeanu

Va livra România armament în Ucraina. Răspunsul lui Grindeanu

Întrebat, luni seară, dacă România va livra armament în Ucraina, având în vedere declaraţiile contradictorii pe această temă, Sorin Grindeanu a spus că poziţia premierului în această problemă este cea corectă.

Este aşteptată o analiză a Ministerului Apărării, prezentată în mod sigur şi în CSAT, astfel încât hotărârea să fie „fundamentată şi corectă”.

„Putem avea declaraţii care pot să dea bine la un moment dat într-un anumit context, dar care în câteva zile pot să fie negate de realitate. Sunt convins că analiza pe care o va face Ministerul Apărării Naţionale va da soluţia corectă şi cred că trebuie să îi lăsăm să vorbească pe specialişti”, a spus Grindeanu.

Întrebat, la Antena 3, dacă oficialilor din România le este teamă să discute despre acest lucru, prim-vicepreşedintele PSD a răspuns că România, chiar dacă face parte din NATO şi din Uniunea Europeană, trebuie în primul rând să aibă grijă de cetăţenii săi: „suntem ţara care avem cea mai lungă graniţă cu Ucraina, peste 600 de km. Toate aceste lucruri sunt convins că vor fi analizate şi decizia va fi luată scurt, fără prea mult debate. Cred că aceştia sunt paşii într-o situaţie complicată”.

Întrebat mai departe dacă ar fi un pas corect din partea României să livreze arme sau, fiind aproape de zona conflictului, să analizeze bine, Grindeanu a răspuns că nu se hazardează ca Florin Cîţu, ci va aştepta poziţia celor de la Ministerul Apărării: „cred că asta este o poziţie raţională corectă”.

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă spunea că România va analiza cererile de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina şi va lua o decizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici