Valeriu Stoica spune că ar putea candida la funcţia de vicepreşedinte PDL

Valeriu Stoica a declarat, luni, la Antena 3, că ar putea să candideze, la alegerile interne din partid, pentru o funcţie de vicepreşedinte, dacă astfel îşi va putea continua proiectul Institutului de Studii Populare, şi a respins ideea unei candidaturi pentru prim-vicepreşedinte.

64 afișări
Imaginea articolului Valeriu Stoica spune că ar putea candida la funcţia de vicepreşedinte PDL

Valeriu Stoica spune că ar putea candida la funcţia de vicepreşedinte PDL (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Proiectul meu politic este Institutul de Studii Populare, de trei ani de zile. Voi continua acest proiect politic pentru că este cel mai important pentru mine. Dacă pentru a continua acest proiect va fi nevoie să candidez la funcţia de vicepreşedinte, o voi face", a spus Valeriu Stoica. El deţine şi în acest moment funcţia de vicepreşedinte PDL, obţinută în urma fuziunii dintre PD şi PLD.

Valeriu Stoica a ţinut să precizeze că nu va candida în niciun caz la funcţia de prim-vicepreşedinte.

Potrivit acestuia, cei care candidează la cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte ar trebui să fie oameni care în 2012-2014 să aibă şanse să ducă partidul mai departe, referindu-se inclusiv la candidatura la Preşedinţia ţării.

Întrebat dacă Elena Udrea ar avea calităţile pentru a candida la această funcţie, Stoica a răspuns: "Eu am înţeles că Elena Udrea a anunţat că nu va candida la această funcţie, deci ea s-a autoevaluat şi sunt de acord cu această evaluare a ei".

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, că în data de 9 aprilie va avea loc şedinţa CNC, că alegerile pentru structurile de conducere ale partidului se vor desfăşura de jos în sus, termenul de finalizare a acestui proces fiind 15 iulie.

Convenţia Naţională a partidului se va desfăşura pe parcursul a două zile, în prima zi urmând a se alege preşedintele, cei patru prim-viepreşedinţi şi secretarul general pe baza moţiunii câştigătoare, dar şi preşedintele Comisiei naţionale de litigii şi cel al comisiei de revizie şi conturi.

În a doua zi de alegeri, în cadrul CNC, se vor alege cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi 6 secretari executivi, ei urmând să compună Biroul Permanent Naţional al partidului. Cei opt secretari executivi aleşi pe domenii de specializare se vor adăuga celor şase votaţi în CNC.

De asemenea, la finalul declaraţiei de după şedinţa Colegiului Director, Emil Boc a confirmat informaţia potrivit căreia însemnul PDL rămâne trandafirul, iar din siglă va lipsi cratima dintre PD şi L.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici