Valeriu Zgonea a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

Propunerea ca Valeriu Zgonea să devină preşedintele Camerei Deputaţilor a fost singura avansată joi, în şedinţa acestui for legislativ, de către grupul parlamentar al PSD, ea fiind susţinută şi de grupurile PPDD şi PC, celelalte grupuri parlamentare neavând o propunere în acest sens. În urma votului secret desfăşurat cu bile Zgonea a fost ales preşedintele Camerei Deputaţilor.

200 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

Valeriu Zgonea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Votul a fost secret, cu buletine. La şedinţă au participat 390 de deputaţi din totalul de 409.

Potrivit Regulamentului Camerei, preşedintele se alege cu votul majorităţii deputaţilor. Mandatul lui Zgonea este unul pe durata mandatului Camerei Deputaţilor.

Zgonea a luat cuvântul de la tribuna Camerei şi i-a felicitat pe deputaţi pentru mandatele obţinute, manifestându-şi speranţa ca aceştia să se ridice la demnitatea pe care le-au acordat-o cetăţenii.

El le-a mulţumit deputaţilor pentru încredere şi i-a asigurat şi pe cei din opoziţie, şi pe cei de la guvernare că va face tot ce-i stă  în putinţă pentru a duce la sfârşit acest mandat.

"Preşedinţia Camerei e o mare onoare pentru orice cetăţean, dar şi o uriaşă responsabilitate”,  a spus Zgonea.

El a precizat că îşi doreşte ca în această legislatură rolul Parlamentului să crească, prin oferirea de dezbateri de substanţă despre viitorul României. "Trebuie să arătăm că 412 uniţi însemnă mai mult decât 312 dezbinaţi", a subliniat Zgonea.

El a admis că imaginea Parlamentului este una prostă şi a spus că prioritatea acestei legislaturi trebuie să fie recâştigarea încrederii cetăţenilor în această instituţie.

Crin Antonescu a fost ales, miercuri, preşedinte al Senatului.

Propunerea ca Zgonea să fie preşedinte al acestui for legislativ a fost susţinută de către grupurile PPDD şi PC.

Grupurile parlamentare ale PNL, PDL, UDMR şi cel al minorităţilor nu au avut propuneri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici