Vanghelie: Dacă Dragnea este bărbat să vină să candideze cu mine

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a refuzat, joi, să spună dacă se va înscrie în cursa pentru acest sector sau primăria Capitalei din partea PDS, dar l-a invitat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să îl contracandideze la locale, detaliind totodată proiectele sale pentru Bucureşti.

1765 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Dacă Dragnea este bărbat să vină să candideze cu mine

Vanghelie: Dacă Dragnea este bărbat să vină să candideze cu mine (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Parlamentului, Vanghelie a anunţat că îşi va asuma preşedinţia comitetului de iniţiativă pentru reorganizarea Partidului Dreptatea Socială (PDS), la propunerea liderului PDS, Ion Sasu, afirmând că mai mulţi membri PSD se vor alătura formaţiunii.

Marian Vanghelie a afirmat că în următoarele trei săptămâni partidul va avea un Congres şi că dacă nu va reuşi să fie ''mai puternic decât PSD'' va pleca ''acasă''.

''Sunt sigur că mulţi o să spuneţi că Marian Vanghelie îşi asumă într-un moment complicat pe care îl are în viaţă preluarea unui partid pentru a susţine şi a încerca de a vorbi despre o stângă autentică în România. Îmi propun exact aşa cum a spus şi Olguţa şi o felicit, cred că este singurul lider din PSD care în ultimul an am văzut că are curajul să spună ceva, dacă toţi ne ascundem în munţi, cine mai vorbeşte. Cred că am căpătat influenţa necesară, nu neapărat politică, organizatorică, ci această experienţă de a merge puţin cu cătuşele prin faţa dumneavoastră şi a românilor'', a adăugat Vanghelie.

El a refuzat să spună dacă îşi va asuma o candidatură la sectorul 5 sau la primăria Capitalei, precizând că PDS va propune candidaţi pentru primăriile de sectoare şi pentru Primăria Capitalei până pe 20 aprilie ''care se vor bate pentru voturile de pe stânga (…) ca să vadă doamna Firea că stânga suntem noi, nu ea''.

Cu toate acestea, Vanghelie şi-a expus planurile la Primăria Capitalei, întrebat fiind ce va face dacă va fi ales edil al Bucureştiului. El a spus că trebuie ''să nu se privatizeze RADET-ul'', ''RATB să fie ca în Franţa, nu ca la Londra'' şi "să lăsăm naibii iarba aia şi sa punem cum pun aştia la Washington seminţe'', afirmând totodată că ar trebui ''să mai lăsăm privatizările hazlii''.

''Am avut propuneri de la mai multe partide să candidez şi la Primăria Generală şi la sectorul 5'', a susţinut fostul social-democrat.

''Dacă Dragnea este bărbat să vină să candideze cu mine (la capitală sau la sectorul 5-n.r.)'', a fost provocarea lansată de Vanghelie liderului PSD.

Marian Vanghelie este judecat sub control judicar în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici