Vanghelie, dezamăgit că în România nu sunt politicieni ca Obama şi Netanyahu, cu discursuri istorice

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, la întoarcerea din SUA, că, la evenimentul la care el a participat, Barack Obama şi Benjamin Netanyahu au susţinut "un discurs istoric", liderul PSD arătându-se dezamăgit că în România nu există politicieni cu discursuri pozitive.

427 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, dezamăgit că în România nu sunt politicieni ca Obama şi Netanyahu, cu discursuri istorice

Vanghelie, dezamăgit că în România nu sunt politicieni ca Obama şi Netanyahu, cu discursuri istorice (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Din păcate, spun cu dezamăgire, mi-aş dori să avem politicieni aşa, cu asemenea discursuri pozitive în România. Nu pot să comentez discursul lui Obama, dar pot să spun, din punctul meu de vedere, că a avut acelaşi impact pentru toată sala, pentru că se ridicau oameni care erau miliardari, se ridicau şi aplaudau. Şi la domnul Netaniahu la fel. La un moment dat au reuşit să intre în sală, din grupul celor care protestau afară, unul-două persoane, şi au început să strige «Bibi, Bibi, Bibi» (Benjamin "Bibi" Netanyahu, n.red.) în semn de apeciere, ceea ce la noi, în România, din păcate nu se întâmplă", le-a povestit Vanghelie ziariştilor, la sosirea pe aeroportul Henri Coandă.

Întrebat dacă a fost impresionat de această deplasare, Marian Vanghelie a spus că ar fi vrut să fie şi jurnaliştii acolo, să vadă o sală de oameni care conduc America şi Israelul şi care îşi apreciază conducătorii.

"Aş fi vrut să fiţi şi dumneavoastră acolo, să vedeţi dacă nu vă impresiona, să vedeţi o sală de oameni care conduc America, care conduc Israleul, care sunt oameni importanţi, oameni foarte bogaţi şi care apreciază pe acel conducător pe care îl au în faţă şi îl aplaudă şi nu au o problemă că au 50 de ani sau 60 de ani sau 65 de ani. S-au ridicat de 10 ori, de 20 de ori, de 30 de ori, în momentul în care s-au spus anumite lucruri, care ei dădeau banii ca să se întâmple acele lucruri şi nu veneau acolo doar ca să se uite şi să mănânce o mâncare", a explicat Marian Vaghelie.

Întrebat de ce crede că aceste lucruri nu se întâmplă în România, edilul Sectorului 5 a spus că, din păcate, în România, "avem acest discurs neconstructiv".

"Din păcate, avem acest discurs neconstuctiv, dar sperăm că se va rezolva", a adăugat Marian Vanghelie. El a mai spus că nu a avut timp să cumpere cadouri pentru colegi, pentru că "acolo" programul "este de dimineaţă până seara".

Încă de la început, când a fost întrebat despre întâlnirea cu Obama, Vanghelie i-a atenţionat pe ziarişti că dacă sunt ironici cu el, nu le răspunde, ci pleacă.

"Deci, ca să lămurim lucrurile: sunt de 16 ore pe drum şi dacă mă întrebaţi un lucru care să-l ironizaţi, nu vă răspund, ci plec", a spus preşedintele PSD Bucureşti.

Vanghelie a fost întrebat dacă după cele două vizite făcute în SUA i-a trecut prin cap să se stabilizeze sau să-şi cumpere o reşedinţă în SUA. "E o glumă? V-am spus că mă pregătesc pentru 15 ani în România. Cum să mă gândesc...?", a răspuns liderul PSD.

Întrebat de o ziaristă dacă se gândeşte să-şi perfecţioneze limba engleză, Vanghelie a răspuns: "Fiţi sigură, dacă e nevoie, o să vă chem pe dumneavostră să facem engleză".

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost prezent, în această săptămână, în Statele Unite, la invitaţia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinţă unde au participat preşedintele american Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Primarul Daniel Marian Vanghelie a plecat sâmbăta trecută pentru a doua oară în SUA. La plecare, acesta declara că, pe lângă întâlnirea cu Obama şi Netanyahu, este interesat şi de posibilii investitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici