Vanghelie: Eu cred în calităţile politice ale lui Geoană. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat marţi că el crede în calităţile politice ale lui Mircea Geoană, apreciind că nu se pot câştiga alegerile "prin divizare şi prin a da lumea afară".

202 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Eu cred în calităţile politice ale lui Geoană. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare

Marian Marian Vanghelie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu ştiu ce şanse ar putea să aibă o formaţiune politică (nouă - n.r.). Eu cred în calităţile politice ale lui Mircea Geoană. Nu am înţeles dacă a fost judecat în forul ăla şi cum a fost judecat. Un om când e judecat trebuie să se apere", a declarat vicepreşedintele PSD.

Totodată, el a susţinut că în Biroul Permanent Naţional nu a fost votată excluderea lui Mircea Geoană din partid.

"În BPN am votat şi eu, dar, atenţie, noi nu am votat excluderea lui Mircea Geoană. Noi am votat să punem pe ordinea de zi discutarea în Comitetul Executiv, cum e statutar. (...) S-a înţeles foarte clar - s-a votat pentru punerea pe listă -, CEx este forul statutar în care trebuie să se discute", a precizat Vanghelie.

Vanghelie a mai spus că pe el îl interesează ca Mircea Geoană să rămână în partid şi PSD să câştige alegerile.

"Eu nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre formarea unui nou partid, ci despre un PSD strâns în jurul conducerii partidului şi să putem să câştigăm alegerile. Nu se pot câştiga alegerile prin divizare şi prin a da lumea afară", a conchis liderul social-democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu câţiva parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici