Vanghelie: Udrea e anemică "de la foarte multă păpădie"

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că Traian Băsescu "mănâncă păpădie şi salată", iar ministrul Turismului, Elena Udrea, este anemică "de la foarte multă păpădie" şi nu îşi dă seama ce declară, întrucât ia masa cu şeful statului.

24 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Udrea e anemică "de la foarte multă păpădie"

Vanghelie: Udrea e anemică "de la foarte multă păpădie" (Imagine: Mediafax Foto)

"Cu păpădia? Păpădie mai mult domnul Băsescu, şi cu salată, pentru că îi plac foarte mult legumele. Am înţeles că mănâncă păpădie şi salată", a spus Vanghelie, comentând astfel referirile şefului statului la păpădie şi salată, făcute în şedinţa de Guvern de duminică, în contextul în care îi cerea ministrului Educaţiei să înceapă reforma curriculară.

Întrebat cum comentează declaraţiile ministrului Elena Udrea, care spunea că PSD se gândeşte să iasă de la guvernare, Vanghelie a spus: "S-ar putea să ia masa cu domnul preşedinte, să mănânce păpădie multă şi atuncea, dânsa, fiind mai anemică de la foarte multă păpădie, să nu-şi fi dat seama ceea ce a declarat".

Vanghelie a precizat, totodată, că în şedinţa conducerii coaliţiei de luni dimineaţa colegii de la PDL au dorit să ştie "ce a făcut Herodot" şi au primit o explicaţie foarte clară.

"Democrat-liberalii au vrut să ştie ce a făcut Herodot şi au avut o explicaţie foarte clară. Erau pregătiţi pe problema cu Herodot. Ne-au spus între ce ani a fost domnul Herodot şi s-a clarificat problema", a spus Vanghelie.

Şeful statului a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli şi să adapteze programa şcolară cerinţelor economiei, a cerut ca la alegerile prezidenţiale fiecare secţie de votare să aibă un calculator conectat la Internet pentru a preveni turismul electoral şi a mai solicitat reluarea plăţii sporurilor către militarii din teatrele de operaţiuni din luna iulie.

"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", a spus Băsescu ministrului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici