Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, cere anchetă în cazul clipului "Copiii referendumului" care îndeamnă la boicot | VIDEO

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cere Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie să înceapă o anchetă în cazul clipului în care au fost folosiţi copii şi care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei.

1657 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE, cere anchetă în cazul clipului "Copiii referendumului" care îndeamnă la boicot | VIDEO

Vosganian cere anchetă în cazul clipului "Copiii referendumului" care îndeamnă la boicot | VIDEO

"În ultima vreme am asistat la folosirea în fel şi chip a copiilor pentru a justifica faptele părinţilor lor protestatari. A fost organizat protestul copiilor, micuţii au fost puşi să joace şotron pe chipuri de oameni, au fost făcuţi părtaşi la tot felul de obscenităţi, ajungându-se până într-acolo încât părinţii - ca de pildă şoferul suedez - să aducă mărturia copiilor pentru a se victimiza. Au fost expuşi violenţelor, invocându-se mamele cu copii în braţe expuşi tunurilor de apă şi gazelor lacrimogene, pentru a sensibiliza opinia publică. Nu s-a scos o vorbă în legătură cu responsabilitatea părinţilor care trebuie să-şi protejeze şi să-şi educe copiii dincolo de mojicii şi agresiuni de tot felul", a afirmat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, într-o postare pe Facebook.

Deputatul ALDE a adăugat că ar trebui văzut dacă părinţii copiilor care au apărut în video au ştiut la ce sunt expuşi cei mici şi dacă şi-au dat în prealabil acordul ca aceştia să participe la realizarea clipului. Vosganian cataloghează acest clip drept o înscenare "cu iz satanic".

"În România exploatarea copiilor prin muncă este interzisă, iar ziua de 12 iunie este Ziua mondială împotriva exploatării copilului prin muncă. În mod similar, ca o adăugire morală şi legală, este interzisă exploatarea copilului prin politică. Dar ceea ce vedem în filmul acesta, numit inexplicabil „Copiii referendumului”, le întrece pe toate. Trebuie folosite toate mijloacele legale pentru a pedepsi pe cei care au folosit copiii în modul acesta de neadmis. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie trebuie să declanşeze toate procedurile legale în acest sens. Ar fi interesant de ştiut dacă părinţii au ştiut la ce le sunt expuşi copii şi dacă au fost de acord cu acest lucru. Iar dacă n-au fost, e de aflat cum acceptă ca odraslele lor să fie părtaşe ale acestei înscenări cu iz satanic", a completat Vosganian.

Comunitatea Declic a lansat, luni, clipul "Copiii referendumului", care îndeamnă la boicot. Spot-ul este inspirat de serialul „Povestea Slujitoarei” şi a devenit deja viral pe reţelele de socializare.

Mesajul clipului e transmis după imagini care reproduc scene din „Povestea Slujitoarei”, un serial despre o distopie în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societăţii, fără drept de a alege asupra propriei vieţi.

În imagini, nişte copii crescuţi într-o astfel de societate sunt puşi să recapituleze ce anume se sărbătoreşte pe 6 şi 7 octombrie, data în care are loc referendumul. Apoi, aceştia asistă la arderea pe rug a unei femei, pe un câmp ce se aseamănă cu zona Palatului Parlamentului. Spotul se încheie cu mesajul “Depinde de noi ce viitor le pregătim. Dacă vă pasă, staţi acasă”, #boicot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici