Vaslui: Patru primari PNL au fost excluşi din partid pentru că l-au susţinut pe Băsescu

Patru primari PNL din judeţul Vaslui au fost excluşi, joi, din partid, din cauza campaniei electorale pe care aceştia au făcut-o făţiş înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale în favoarea lui Traian Băsescu.

52 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Patru primari PNL au fost excluşi din partid pentru că l-au susţinut pe Băsescu

Vaslui: Patru primari PNL au fost excluşi din partid pentru că l-au susţinut pe Băsescu

Consideraţi de conducerea organizaţiei judeţene Vaslui a PNL drept "primari dalmaţieni", edilii comunelor Băceşti, Rafaila, Bogdăneşti şi Ibăneşti au fost văzuţi de colegii de partid lipind afişe electorale cu Traian Băsescu şi participând chiar la vizita în Vaslui a preşedintelui PDL, Emil Boc, alături de care au urcat pe scena Sălii Polivalente.

"Cei patru primari au desfăşurat o campanie electorală prin care au subminat Partidul Naţional Liberal şi l-au susţinut făţiş la alegerile prezidenţiale pe Traian Băsescu. Noi am acceptat, până de curând, că trebuie să se facă frate cu dracu până trec puntea. Acum ne-au demonstrat că, de fapt, au semnat şi pactul, în acest fel trădând interesul general al PNL. Oameni cu astfel de atitudine lipsită de onoare nu au ce căuta alături de adevăraţii liberali", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Vaslui, Cristian David.

Întrebat dacă mai există şi alţi primari PNL care riscă excluderea din partid pentru trădare, Cristian David a spus că o nouă analiză a activităţii politice a aleşilor locali din judeţul Vaslui se va face după turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Odată cu excluderea celor patru primari din partid, liberalii mai au la nivelul judeţului Vaslui 16 edili care au câştigat alegerile din iunie 2008 sub sigla PNL. Din aceştia, 12 primari, alături de cei patru excluşi, au semnat, încă din vară, un "apel pentru unificarea dreptei româneşti şi pentru susţinerea preşedintelui Traian Băsescu".

Traian Băsescu a obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale 32,44% din voturi, iar Mircea Geoană a înregistrat 31,15%, conform rezultatelor finale, anunţate, joi, de BEC, după centralizarea voturilor din toate secţiile de votare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici