Vatra Românească cere "scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR"

Uniunea Naţională Vatra Românească a adoptat, sâmbătă, la Târgu Mureş, o declaraţie prin care cere autorităţilor competente "scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR".

244 afișări
Imaginea articolului Vatra Românească cere "scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR"

Vatra Românească cere "scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR"

Potrivit textului adoptat de Consiliul Naţional al UNVR, Vatra Românească "dezaprobă modul în care clasa politică pune problema sărbătoririi zilei de 15 martie (Ziua maghiarilor de pretutideni - n.r.) pe teritoriul României" şi reaminteşte că Ziua Naţională a României este 1 Decembrie.

În acelaşi timp, UNVR susţine că guvernanţii s-au asociat "din neştiinţă şi laşitate" cu exponenţii unei politici care este "şovină, rasistă, autonomistă, pe criterii de rasă", cerând autorităţilor competente "scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR".

"Politica şovină, rasistă, autonomistă, pe criterii de rasă la care din neştiinţă şi laşitate s-au asociat guvernanţii trebuie înlocuită cu o politică înţeleaptă de recuperare a majorităţilor maghiarizate şi slavizate, benefică Europei bazate pe diversitate. Vatra Românească respinge autonomia Ţinutului Secuiesc şi introducerea unei a doua limbi oficiale şi cere autorităţilor abilitate ale statului - DIICOT, Parchetul General - să se autosesizeze în privinţa acţiunilor desfăşurate în 12 martie 2010 la Sfântu Gheorghe, iar Parchetului General să se pronunţe în privinţa sesizării filialei Cluj a UNVR în privinţa Plutonului Secuiesc ca falangă a «Batalionului Wass Albert», el însuşi criminal de război", a declarat preşedintele UNVR, Florin Oproiescu.

Potrivit acestuia, Uniunea Vatra Românească dezaprobă hotărârea Parlamentului României ca ziua de 15 martie să fie nelucrătoare (în plen - n.r.) şi cere "iniţierea tuturor demersurilor legale şi sesizarea autorităţilor competente pentru scoaterea în afara legii a organizaţiei teroriste şi antiromâneşti UDMR".

Aproximativ 300 de consilieri locali, judeţeni, primari şi viceprimari din Covasna, Harghita şi Mureş au participat, vineri după-amiază, la Sfântu Gheorghe, la a doua Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc. Majoritatea aleşilor locali prezenţi la evenimentul care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe au fost din partea PCM, dar erau şi reprezentanţi de la UDMR, independenţi şi Partidul Verde.

Participanţii au aprobat cele patru proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, între care cel privind statutul limbii maghiare în zonă, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare al Adunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici