Vezi aici reacţiile membrilor PSD faţă de participarea lui Sorin Oprescu la Congres

Apariţia neaşteptată a lui Sorin Oprescu pe lista vorbitorilor la Congresul PSD a încins spiritele la vârful partidului, unii social-democraţi manifestându-şi nemulţumirea că primarul general, "plecat aşa cum a plecat din partid", are acces la microfonul celui mai înalt for, în detrimentul altora.

23 afișări
Imaginea articolului Vezi aici reacţiile membrilor PSD faţă de participarea lui Sorin Oprescu la Congres

Vezi aici reacţiile membrilor PSD faţă de participarea lui Sorin Oprescu la Congres (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Cotidianul "Gândul" notează că cei mai mulţi s-au gândit imediat la posibilitatea ca Oprescu să revină în partid, dat fiind "perioada foarte bună prin care trece PSD".

"Nu cred în această posibilitate. Nu cred că Oprescu va reveni în partidul nostru. Faptul că unii au fost nemulţumiţi că el va avea un mesaj de transmis Congresului este o stare trecătoare. Asta-i viaţa..." a spus Ponta pentru "Gândul".

Marian Vanghelie, unul dintre criticii fervenţi ai edilului, părea să nu traverseze o stare de nemulţumire faţă de prezenţa la Congres a lui Sorin Oprescu. "Şi dacă vine, ce? Lasă să vină, prezenţa lui mă excită, o să fie interesant", a spus Vanghelie, pentru "Gândul".

Vicepreşedintele social-democrat a mai precizat pentru "Gândul" că sentimentele lui pentru primarul general ar putea fi şi mai bune dacă acesta renunţă la colaborarea pe care o are cu anumiţi oameni de afaceri controversaţi. "Dacă face asta şi mai face şi anumite lucruri bune în primărie, eu o să fiu primul care o să-i recunoască meritele", a mai spus Vanghelie.

Titus Corlăţean a recunoscut şi el, implicit, că prezenţa lui Oprescu în Congres i-a nemulţumit pe unii dintre liderii partidului. "Sincer, nu ştiu dacă acum era cazul să fie aici", a spus acesta.

La rândul său, Olguţa Vasilescu, invocând posibilitatea ca Oprescu să revină în Kiseleff, a fost de părere că "acesta este timpul în care nu PSD face oferte primarilor, ci invers". "Mulţi dintre ei acum ne caută, ţinând cont de trendul partidului", a spus Vasilescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat, sâmbătă, delegaţilor la Congresul PSD, cu sintagma "stimate popor pesedist", apreciind că invitarea sa la reuniune este un gest "de civilizaţie, de înţelepciune politică şi de prietenie", discursul său fiind aplaudat de participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici