Vicepreşedinte Comisie de Apărare: Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu

Nu este pentru prima dată, în ultima vreme, când Cizma sovietică încearcă o destabilizare a Republicii Moldova, afirmă vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu: „Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu”.

623 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte Comisie de Apărare: Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu

Bogdan Rodeanu, Facebook

„Nu este pentru prima dată, în ultima vreme, când Cizma societică încearcă o destabilizare a Republicii Moldova. Pentru că nu reuşeşte să distrugă Ucraina, Putin încearcă un război psihologic, ameninţând Republica Moldova. Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu şi nu este pentru prima dată când Federaţia Rusă dă dovadă de previzibilitate: eşecurile repetate în faţa armatei ucrainene îi determină pe ruşi să recurgă la ameninţări meschine, fără să realizeze că suntem în secolul 21 şi că libertatea nu poate fi suprimată, fără să realizeze că ameninţă un stat rupt total de imperiul rusesc şi fără să conceapă că orice plan poate fi dejucat”, transmite Bogdan Rodeanu.

El apreciază că mesajul de luni al preşedintelui Republicii Moldova transmite un mesaj clar ruşilor: „Ştim cine sunteţi. Ştim ce încercaţi să faceţi şi ce aţi făcut deja. Suntem pregătiţi. Nu suntem singuri. Lumea civilizată e alături de noi. Vă vom demonta toate scenariile şi vom arăta lumii intenţiile şi faptele voastre. Suntem împreună. Rămânem împreună. Continuăm în Europa. Voi sunteţi Federaţia Agresoare Rusă”.

„Realitatea este crudă pentru Putin şi <aliaţii> lui, răspândiţi peste tot. Moldova a devenit independentă. Moldova este susţinută. Moldova a ştiut să aleagă un lider puternic, european, lucid. Moldova este, cu fiecare zi ce trece, mai aproape de Uniunea Europeană. Există echilibru, există paşi importanţi pe agenda europeană şi există solidaritate şi sprijin: Europa este şi va fi alături de Republica Moldova şi mereu împotriva intereselor Moscovei. Guvernarea PAS, majoritatatea parlamentară PAS şi Maia Sandu ţin acceleraţia la podea pe drumul European al Moldovei. Zilele trecute, în cadrul APCE, 46 de state au votat o rezoluţie prin care Republica Moldova este apreciată pentru modul în care sunt realizate reformele mecanismului de aderare European”, încheie Rodeanu.

Preşedintele Maia Sandu a atribuit Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, subliniind însă că acţiunile nu vor avea succes. "Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu. Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi "schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă". Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici