Vicepreşedinte PSD: Iohannis a pierdut şi sprijinul primarilor PNL prin atacarea bugetului la CCR

Vicepreşedintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, lider al PSD Maramureş, consideră că prin atacarea bugetului la CCR,preşedintele Klaus Iohannis a pierdut inclusiv sprijinul primarilor PNL, care nu ar fi fost consultaţi în legătură cu această decizie,transmite corespondentul MEDIAFAX.

294 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PSD: Iohannis a pierdut şi sprijinul primarilor PNL prin atacarea bugetului la CCR

Vicepreşedinte PSD: Iohannis a pierdut şi sprijinul primarilor PNL prin atacarea bugetului la CCR

Potrivit unui comunicat al PSD Maramureş transmis, vineri, în bugetul de stat pe acest an se prevede că 100% din impozitul pe venit rămâne la autorităţile locale, iar sumele care vin din TVA sunt mult mai mari decât în anul 2018.

”Autorităţile locale vor beneficia, în 2019, după promulgarea bugetului de stat, de cele mai consistente bugete primite după Revoluţia din Decembrie 1989, deoarece 100% din impozitul pe venit rămâne la autorităţile locale, iar sumele care vin din TVA sunt mult mai mari decât în anul 2018. Mă întreb dacă preşedintele Klaus Iohannis a vorbit cu primarii când a luat această decizie şi dacă este conştient de faptul că nu atacă doar PSD, dacă decide să nu promulge Legea Bugetului de Stat pe 2019, ci atacă, deopotrivă, primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali sau judeţeni, dar şi românii care aşteaptă acest buget. Prin atacarea bugetului la CCR, preşedintele Klaus Iohannis a pierdut inclusiv sprijinul primarilor PNL”, a arătat Gabriel Zetea în documentul citat.

Acesta a explicat că sunt toate premisele ca, în acest an, bugetele autorităţilor să fie construite după dorinţele şi nevoile existente pe plan local şi nu după calculele făcute de reprezentanţii de la centru, pentru administraţiile locale.

”Desigur, odată cu aceste sume suplimentare apar şi responsabilităţi mai multe pentru autorităţi, iar în primul rând fac referire la asistenţa socială. Problema aceasta este însă rezolvată, deoarece avem banii necesari pentru a face plăţile, iar sumele vor fi alocate cu prioritate, conform Legii Bugetului de Stat, către categoriile defavorizate din comunităţile locale. Cu cât vom avea un buget promulgat mai repede, cu atât mai repede vom beneficia de aceste sume de bani suplimentare, însă cu cât preşedintele Klaus Iohannis va tergiversa mai mult promulgarea bugetului, cu atât mai târziu vom putea demara investiţiile”, a susţinut Zetea.

Liderul PSD Maramureş a menţionat că a purtat discuţii atât cu primarii PNL, cât şi cu reprezentanţii altor formaţiuni politice din Maramureş şi cu toţii au arătat că îşi doresc un buget cât mai rapid.

”Tergiversarea bugetului cu încă două - trei luni va însemna pierderea acestui an din punct de vedere al aprobării de investiţii noi în fiecare localitate din România, indiferent de culoarea politică a primarului, iar în acest moment toţi îl condamnă, indiferent de partidul din care provin. Sprijinul primarilor din România a fost deja pierdut de şeful statului, după gestul iresponsabil de a ataca bugetul şi, personal, sper că va pierde şi sprijinul românilor”, a conchis Gabriel Zetea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. El a afirmat că ”guvernarea PSD a eşuat”, anunţând că cere CCR o analiză şi pe Legea de aprobării plafoanelor.

Judecătorii constituţionali au stabilit data de 6 martie pentru a dezbate sesizările şefului statului pe proiectul de buget pe 2019, respectiv pe legea de adoptare a plafoanelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici