Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa: Am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. Este nevoie de un Congres

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat, după deciziile ALDE privind excluderile a patru membri din partid şi dizolvarea a trei organizaţii judeţene, că au fost puşi în faţa unei situaţii "de o laşitate ieşită din comun". Acesta spune că este nevoie de un Congres pentru redefinirea partidului.

564 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa: Am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. Este nevoie de un Congres

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa: Am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. Este nevoie de un Congres

"Astăzi am fost puşi în faţa unei situaţii de o laşitate ieşită din comun. E ca şi cum ai invitat colegii de partid pentru a le asculta părerile şi le-ai înfipt cuţitul prin spate. Aşa ceva de când sunt în politică nu am întâlnit. E un gest de slăbiciune", a declarat, vineri, Marian Cucşa, la Realitatea TV.

Deputatului ALDE nu îi este teamă de sancţiuni.

"Am fost primul care mi-am spus punctul vedere în şedinţele din această vară. Majoritatea au fost în contradicţie cu conducerea partidului", a mai afirmat preşedintele ALDE Timiş.

"Ţinând cont de ce s-a întamplat azi cred că e mai necesar ca oricând de un Congres pentru redefinirea ALDE. Sunt unul dintre fondatori ALDE, începând din 2014 am pus pietrele de temelie ale acestui partid alături de Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi de alţi colegi care azi au fost executaţi", a afirmat Cucşa.

ALDE a anunţat că, în şedinţa de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat şi dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, şi ALDE Prahova, condusă de Graţiela Gavrilescu, cât şi revocarea lui Alexandru Băişanu din funcţia de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

Pe 26 august ALDE a stabilit ieşirea de la guvernare şi formarea unei alianţe electorale cu Pro România în vederea susţinerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţaile din luna noiembrie. Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul unor ldieri ai partidului printre care se numără Daniel Zamfir, Marian Cucşa şi alţi preşedinţi de organizaţii judeţene.

Deputatul Marian Cucşa: Iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE

Marian Cucşa ia în calcul retragerea din grupul parlamentar al ALDE din Camera Deputaţilor, acesta spunând că va lua o decizie în acest sens până luni. Cucşa nu este de acord cu "dinamitarea" grupului de la Senat şi spune că mai mulţi colegi din partid sunt împotriva unor decizii ale ALDE.

"În ce priveşte situaţia de la Camera Deputaţilor, voi analiza până luni ce se întâmplă şi vă voi anunţa luni, dar iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE, ţinând cont de ceea ce se întâmplă. Dacă aceasta este reforma şi relansarea ALDE pe care Călin Popescu Tăriceanu împreună cu sfătuitorii domniei sale o propune, mă refer la dinamitarea grupului parlamentar de la Senat, urmând excluderile de la Camera Deputaţilor, nu văd un viitor prea fericit al acestui partid", a declarat, vineri, la Realitatea TV, vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa.

"Mai sunt şi alţi deputaţi care au fost aleşi pe listele ALDE şi au susţinut demersurile noastre în acest timp de a ne spune punctul de vedere şi de a încerca să dăm o direcţie partidului şi să fim pe picioarele noastre, nu să ne ducem spre Pro România, să facem o alianţă, plecăm de la PSD să ne aliem cu Ponta, susţinem un candidat independent care nu are nicio treabă cu partidul. Sunt chestiuni pe care mai mulţi colegi parlamentari le-au susţinut şi le susţin în continuare", a mai afirmat acesta.

Taguri:
cucşa,
alde,
excluderi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici