Vicepreşedintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat din funcţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat din funcţie, motivându-şi gestul prin tensiunile iscate în Partidul Naţional Liberal, al cărui membru este, după ce Cezar Preda l-a acuzat de mai multe ori că a pactizat cu PSD.

426 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat din funcţie

Vicepreşedintele CJ Buzău, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat din funcţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cristinel Romanescu a declarat marţi că a decis să demisioneze, urmând să se dedice activităţii politice în cadrul PNL, el fiind alături de Cezar Preda copreşedinte al filialei buzoiene a partidului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am luat decizia de a cere eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău pentru a elimina orice suspiciune în legătură cu faptul că eu aş bătut palma cu PSD. Am vrut mai demult să fac acest pas, însă la insistenţele colegilor de partid am rămas pentru încă o vreme în funcţie. Acum, am luat o decizie finală şi urmează să-i anunţ pe cei care m-au susţinut. Vreau să mă dedic în continuare activităţii politice, cred în noua construcţie a PNL şi doresc să fac tot ce pot pentru ca partidul să câştige alegerile", a declarat, marţi, Cristinel Romanescu.

Liberalul a adăugat că de acum înainte se va ocupa de organizarea alegerilor viitoare.

"Eu nu rămân în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, chiar mi-am exprimat dorinţa de a fi eliberat din această funcţie. La momentul acesta, cred că demisia mea este la secretariat sau probabil că se înregistrează. Am vrut să arăt în primul rând că nu m-am agăţat şi nu mă voi agăţa niciodată de un scaun sau o funcţie, neapărat. Politic vorbind, pentru a putea detensiona tot ceea ce există în interiorul PNL Buzău şi din dorinţa mea de a putea să facem unificarea respectivă şi să ne pregătim de alegerile care la anul bat la uşă şi e bine să ne constituim şi să ne organizăm aşa cum trebuie. Probabil că acum voi avea mai mult timp de filială şi să ne ocupăm cu toţii de viitoarele alegeri", a spus Romanescu.

Romanescu nu va mai fi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, însă va rămâne consilier judeţean al PNL, dar şi copreşedinte al PNL Buzău.

Luni după-amiază, la Buzău, a fost prezent secretarul general al PNL, Marian Petrache, care, potrivit unor surse politice, le-ar fi cerut liberalilor, inclusiv lui Romanescu, să renunţe la funcţiile publice pentru a demonstra că nu au pactizat cu PSD, acuzaţii de acest gen fiind lansate în mod repetat, în ultima vreme, de către deputatul PNL Cezar Preda.

Conform surselor citate, cererea lui Petrache ar fi fost primită cu ostilitate de către liberalii tradiţionali, prezenţi la şedinţa de la care au lipsit liberalii care provin din fostul PDL. Ulterior, Romanescu a decis să-şi dea demisia, precizând însă că gestul său nu este determinat neapărat de vizita la Buzău a lui Petrache.

"Dacă în funcţia pe care am ocupat-o în fruntea Consiliului Judeţean stă unitatea noului PNL, prefer să-mi dau demisia, fără să am regrete şi le transmit tuturor că niciodată nu voi bate palma cu PSD".

În timpul ultimelor sale conferinţe de presă, deputatul Cezar Preda, care este copreşedinte al PNL Buzău alături de Cristinel Romanescu, a declarat că acesta ar fi pactizat cu PSD şi ar sta în funcţia de vicepreşedinte al CJ Buzău cu acordul social-democraţilor. Preda a spus, în nenumărate rânduri, că el este singurul care face opoziţie la Buzău, în timp ce liberalii care provin din fostul PNL au legături şi înţelegeri, fiind menţinuţi în funcţii de către PSD.

La Buzău, liberalii care provin din fostul PNL şi foştii democrat-liberali nu reuşesc să se înţeleagă, ei acţionând ca şi cum ar face parte din partide diferite. Consilierii PNL votează diferit la şedinţele de consiliu, în timp ce întrunirile de partid şi conferinţele de presă sunt organizate separat.

Mai mult, Cezar Preda a declarat, într-o conferinţă de presă, că, personal, nu va putea sta la aceeaşi masă cu Cristinel Romanescu întrucât, alături de ceilalţi vechi liberali, acesta ar fi solicitat în scris conducerii centrale a PNL excluderea sa din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici