Victor Paul Dobre: Este prea devreme să vorbesc despre motivele demisiei mele din Guvern

Fostul ministru delegat al Administraţiei Victor Paul Dobre a spus, vineri, la Galaţi, că "este prea devreme" să vorbească despre motivele demisiei sale din Guvern, susţinând că de mai bine de 20 de ani de când este în administraţie nu a cerut nimănui să comită vreo ilegalitate.

232 afișări
Imaginea articolului Victor Paul Dobre: Este prea devreme să vorbesc despre motivele demisiei mele din Guvern

Victor Paul Dobre (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri, la sediul PNL Galaţi, deputatul liberal Victor Paul Dobre a refuzat să ofere lămuriri legate de motivul demisiei sale, afirmând: "Este prea devreme pentru a spune aceste motive".

El şi-a exprimat dezamăgirea că a trebuit să treacă prin această experienţă şi a vorbit despre stenogramele apărute după momentul demisiei sale ca despre discuţii private care au fost interpretate greşit.

Întrebat dacă i-a fost teamă de acţiunile colegilor de partid în legătură cu numărul alegătorilor aflaţi pe listele electorale, aşa cum reiese din stenogramele apărute în presă după demisia sa, acesta a spus că este vorba despre "discuţii personale".

"Acelea sunt nişte discuţii personale, iar eu nu am fost speriat de colegi. Sunt colegii mei. Cred că o discuţie privată, termenii folosiţi uneori într-o discuţie privată nu trebuie... În orice caz, niciun coleg de-al meu nu mă poate obliga să fac o ilegalitate, aşa cum nici eu nu am obligat pe nimeni. Şi nu am fost obligat să fac ilegalităţi, dar ştiţi cum e, în discuţii din acestea fiecare mai vine cu câte-o idee", a declarat Dobre.

El a mai spus are un respect deosebit pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, susţinând că de mai bine de 20 de ani de când este în administraţie nu a cerut nimănui să comită vreo ilegalitate.

"În calitate de cetăţean al României respect toate legile ţării, în calitate de parlamentar respect regulile şi procedurile parlamentare şi toate instituţiile statului. Am un respect în mod deosebit pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, instituţie în care am avut ocazia să lucrez şi de care m-am despărţit cu foarte multă părere de rău, nu datorită funcţiei, ci a oamenilor cu care am lucrat şi cu care am relaţii deosebite. Am mai bine de 20 de ani de când sunt în administraţie şi nu am cerut nimănui să comită o ilegalitate. A fost şi este pentru mine o mare dezamăgire să fiu pus într-o astfel de situaţie, dar, vorba lui Iorga, oamenii sunt sub vremi", a mai spus liberalul, referindu-se atât la demisia sa, dar şi la solicitarea înaintată Parlamentului de către procurori pentru începerea urmăririi penale în cazul său, cerere respinsă de Camera Deputaţilor.

Victor Paul Dobre a demisionat din funcţia de ministru delegat al Administraţiei, în 6 august, odată cu el demisionând şi Ioan Rus.

În aceeaşi zi, Dobre declara pentru MEDIAFAX că şi-a înaintat demisia din funcţie "din motive personale", spunând că va comenta mai mult "altădată".

În 10 august, Parchetul instanţei supreme a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei Victor Paul Dobre, care, alături de secretarul de stat Ioan Căbulea, au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Procurorii arată în referatul prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru Victor Paul Dobre că fostul ministrul delegat pentru Administraţie "a cunoscut de la momentul luării rezoluţiei infracţionale şi transmiterii documentului, care nu era îndeplinit conform prevederilor legale, consecinţa faptelor sale, fapte care au condus în final la determinarea ministrului Administraţiei şi Internelor să demisioneze".

"Pentru a minimaliza faptele sale, a decis să demisioneze şi să afirme că a demisionat întrucât nu a dorit să comită fapte penale", notează procurorii în documentul citat.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva lui Victor Paul Dobre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici