Videanu: Blaga trebuie să rămână la conducerea PDL, dar trebuie convocată şi Convenţia Naţională

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, miercuri, că Vasile Blaga trebuie să rămână la conducerea PDL, dar a apreciat că va trebui convocată Convenţia Naţională a partidului la care cei care doresc să candideze la şefia formaţiunii o pot face.

185 afișări
Imaginea articolului Videanu: Blaga trebuie să rămână la conducerea PDL, dar trebuie convocată şi Convenţia Naţională

Adriean Videanu (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

"Eu cred că Vasile Blaga trebuie să rămână la conducerea partidului, dar totodată cred că va trebui să convocăm Convenţia Naţională şi atunci fiecare doritor la acest fotoliu, care nu e unul confortabil, vine cu propriul proiect, câştigă adeziunea militanţilor PDL şi, sigur, se înhamă la reconstrucţia dreptei din acea poziţie. Eu cred că este conform statutului PDL, fiecare militant al partidului are bastonul de mareşal în raniţă", a spus Videanu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, este liber să candideze oricine se crede capabil şi convinge militanţii PDL.

Întrebat când ar trebui să fie convocată Convenţia, Videanu a arătat că acest lucru trebuie făcut "cât mai repede cu putinţă respectând termenele statutare pentru depunerea moţiunilor şi pentru prezentarea moţiunilor în teritoriu".

"Nici nu poţi să faci de astăzi pe mâine, dar nici să amâni foarte mult nu este bine. (...) Eu cred că trebuie făcut cât mai repede cu putinţă respectând termenele statutare pentru depunerea moţiunilor, pentru prezentarea moţiunilor în teritoriu", a precizat Videanu.

El a arătat că nu se gândeşte la depunerea unei moţiuni pentru şefia partidului.

Întrebat dacă Elena Udrea ar putea avea vreo şansă la şefia PDL, Videanu a răspuns: "Întrebaţi-o pe Elena! Nu ştiu".

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, a declarat, luni, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

Luni, prim-vicepreşedintele Cezar Preda a demisionat din funcţie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum este "o situaţie mai complicată".

Blaga a apreciat că o convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va merge cu demisia la şedinţa Colegiului Director al partidului de vineri, el susţinând că trebuie fixată data Convenţiei Naţionale extraordinare, care în opinia sa ar putea avea loc în 3 martie.

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat că nu este interesat să candideze pentru o funcţie în conducerea centrală a partidului, la o viitoare Convenţie, urmând să se ocupe exclusiv de Primăria Cluj-Napoca.

Liderul PDL Elena Udrea a fost întrebată, marţi seară, la Realitatea TV, dacă îşi doreşte preşedinţia partidului, ea spunând că îi este greu să răspundă, că sunt discuţii în partid în acest sens, dar trebuie văzut ce părere au liderii din teritoriu ai formaţiunii.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a convocat pentru vineri Colegiul Director al partidului, din care fac parte membrii conducerii centrale a PDL şi liderii organizaţiilor judeţene.

Şedinţa Colegiul Director al PDL va avea loc în condiţiile în care ARD, alianţa constituită în jurul partidului, a înregistrat un eşec la alegerile parlamentare de duminică. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici