Videanu: Oprescu să vină în faţa bucureştenilor cu realizările domniei sale, nu cu realizările mele

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu declară că toate proiectele de anvergură cum ar fi Pasajul Basarab, Stadionul Naţional au fost începute şi finanţate în timpul mandatului său de primar general, iar Sorin Oprescu ar trebui să vină în faţa bucureştenilor cu proiectele proprii, nu cu ale sale.

60 afișări
Imaginea articolului Videanu: Oprescu să vină în faţa bucureştenilor cu realizările domniei sale, nu cu realizările mele

Videanu: Oprescu să vină în faţa bucureştenilor cu realizările domniei sale, nu cu realizările mele (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu sper ca domnul Oprescu să vină în faţa bucureştenilor cu realizările domniei sale, nu cu realizările mele. Dacă, prin absurd, eu aş candida din partea PDL la Primăria Capitalei, toate aceste proiecte, Pasajul Basarab, Stadionul Naţional, au fost iniţiate şi finanţate pe vremea mea. Oprescu a găsit proiectele începute, cu finanţare asigurată. El era obligat să le ducă la sfârşit, pentru că erau aprobate de Consiliul General", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, fostul primar al Capitalei Adriean Videanu.

Videanu a arătat că este "intrigat" de aceste afirmaţii ale lui Sorin Oprescu potrivit cărora va candida independent pentru un nou mandat şi se va prezenta în faţa bucureştenilor cu realizările sale.

Liderul PDL a mai spus că, la trei ani de mandat, se poate face o comparaţie între mandatul său şi cel al lui Oprescu. "Mâine, poimâine se împlinesc 3 ani de mandat al domnului Oprescu, eu tot trei ani de mandat am avut, se poate face o comparaţie, ce am realizat fiecare", a adăugat Videanu.

El a arătat că atunci când a fost primar general a finanţat proiectele cu o emisiune de obligaţiuni de 500 de milioane de euro. "A fost cea mai de succes emisiune de obligaţiuni făcută de o capitală europeană şi ca anvergură şi ca eficienţă şi a adus resursele necesare tuturor acestor proiecte: Stadionul Naţional, Pasajul Basarab, penetrările în afara Bucureştiului către A1, A2, licitate şi adjudecate pe vremea mea", a mai spus Adriean Videanu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că va finaliza proiectele începute, chiar dacă bugetul municipalităţii a fost diminuat şi că se va prezenta în faţa bucureştenilor, pentru un al doilea mandat, cu aceste realizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici