Viktor Orban: UDMR asigură maghiarimii din Ardeal o susţinere politică stabilă

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, miercuri, la o întâlnire cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, că Uniunea asigură maghiarilor din Ardeal o susţinere politică stabilă, comunitatea beneficiind şi de o reprezentare parlamentară puternică.

181 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: UDMR asigură maghiarimii din Ardeal o susţinere politică stabilă

Orban: UDMR asigură maghiarimii din Ardeal o susţinere politică stabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a informat, la întâlnirea de miercuri, pe Viktor Orbán cu privire la pregătirile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, arătând că Parlamentul din România se pregăteşte să adopte, în 2013, modificări legislative esenţiale, astfel că prezenţa reprezentanţilor intereselor maghiarilor este "absolut necesară" în Legislativul de la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX, citând un comunicat al Biroului de Presă al UDMR.

"Va avea loc reforma Constituţiei, iar chestiunea reorganizării regiunilor va fi şi ea din nou la ordinea zilei. Acestea sunt probleme atât de fundamentale încât nu este permis ca punctul de vedere al comunităţii naţionale maghiare din România să rămână nerostit. Pentru noi, prezenţa în Parlament este de o importanţă vitală", a spus preşedintele UDMR.

Premierul Victor Orban a afirmat, la rândul său, că "maghiarimea ardeleană are o reprezentare parlamentară puternică, iar UDMR îi asigură o susţinere politică stabilă".

"Împreună cu UDMR vom căuta posibilităţile de cooperare comună", a adăugat Viktor Orbán.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, şi cel al FIDESZ, premierul Victor Orban, au convenit că este în interesul ambelor formaţiuni politice "ca în viaţa politică internă a României să nu revină vechile şi proastele reflexe politice".

Cei doi lideri politici s-au întâlnit cu ocazia Congresului Partidului Popular European de la Bucureşti. La întâlnire au mai fost prezenţi, din partea UDMR, vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbély László, şi Biró Rozália, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici