Viorica Dăncilă: Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, l-a invitat, marţi, pe preşedintele Klaus Iohannis la o confruntare "unu la unu", precizând că şeful statului trebuie să fie acum la fel de eficient în ceea ce priveşte propriul guvern, la fel cum a fost când a doborât Cabinetul Dăncilă.

3498 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu

Viorica Dăncilă: Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu

„Fie că vorbim de blocarea Executivului, de încălcarea Constituţiei sau a principiului imparţialităţii, ori de acest discurs al urii îndreptat împotriva PSD, preşedintele Iohannis are o maximă eficienţă în a face rău României. S-a dovedit foarte eficient în a coaliza partidele pentru a da jos Guvernul. Îl aşteptăm să dovedească aceeaşi eficienţă şi la votul “Guvernului său”! Este foarte eficient în a imagina scenarii şi războaie cu Partidul Social Democrat. Însă când vine vorba de guvernarea ţării şi exercitarea atribuţiilor constituţionale de şef al statului, eşuează pe toată linia.Pentru dărâmarea acestui guvern fără a exista o soluţie de înlocuire şi pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă, îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare 1 la 1", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul în funcţie a reiterat ideea potrivit căreia aşteaptă partidele care au votat demiterea Guvernului să vină şi să îşi asume responsabilitatea guvernării.

„Să vină cu programul, cu viziunea, cu bugetul. Orice întârziere şi orice pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor, pentru care vor fi taxaţi la vot, împreună cu preşedintele în funcţie - acest părinte spiritual al guvernului fără miniştri şi fără program. În calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în urma discuţiilor purtate cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de investitura a noului Guvern. Cum şapte bărbaţi, incluzând şi Preşedintele României (de fapt preşedintele de facto al PNL) au facut efortul de a dărâma acest guvern, mă aştept ca aceiaşi şapte bărbaţi să îşi asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern. În eventualitatea unui consens şi a trecerii guvernului, vă asigur că Partidul Social Democrat nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor", a completat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută, marţi, la Palatul Cotroceni, că premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici