CE aşteaptă din partea României să propună o femeie pentru poziţia de comisar european

Comisia Europeană aşteaptă ca România să propună o femeie pentru funcţia de comisar european, în contextul în care preşedintele ales Ursula von der Leyen vrea o echipă în care este respectată paritatea între femei şi bărbaţi, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

527 afișări
Imaginea articolului CE aşteaptă din partea României să propună o femeie pentru poziţia de comisar european

CE aşteaptă din partea României să propună o femeie pentru poziţia de comisar european

Prin urmare, CE aşteaptă nominalizarea din partea României, iar preşedintele ales Ursula von der Leyen încurajează statele membre ale UE să propună femei şi persoane care să fie integre şi să aibă competenţele necesare, au adăugat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mina Andreeva a declarat, luni, că solicitarea preşedintelui ales al CE Ursula von der Leyen rămâne aceeaşi, în sensul de a avea mai multe nume, nominalizări pentru poziţia de comisar european, chiar dacă situaţia politică din România s-a schimbat.

Europarlamentarii PNL, Siegfried Mureşan şi Adina Vălean, ar putea fi luaţi în calcul pentru poziţia de comisar european din partea României, au declarat surse din conducerea partidului, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

Anterior moţiunii de cenzură adoptată de Legislativ, Viorica Dăncilă a anunţat că propunerea Executivului este Dan Nica, iar cea de rezervă este Gabriela Ciot, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

Taguri:
comisar,
femeie,
leyen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici