Voicu: Băsescu n-are nicio treabă cu programul Parlamentului, termenul dezbaterii moţiunii e corect

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu "nu are nicio treabă cu programul" de lucru al Parlamentului, precizând că termenul dezbaterii moţiunii de cenzură, marţi, este unul corect din punct de vedere regulamentar şi constituţional.

33 afișări
Imaginea articolului Voicu: Băsescu n-are nicio treabă cu programul Parlamentului, termenul dezbaterii moţiunii e corect

Voicu: Băsescu n-are nicio treabă cu programul Parlamentului, termenul dezbaterii moţiunii e corect (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"N-are treabă Băsescu cu programul Parlamentului. Decizia a fost luată în unanimitate de voturi în Birourile Permanente reunite, inclusiv cu voturile reprezentanţilor PDL în cele două birouri. Termenul de marţi este foarte corect, atât din punct de vedere regulamentar, cât şi din punct de vedere constituţional", a susţinut Mihai Voicu.

Liberalul, care deţine şi funcţia de secretar al Camerei, a subliniat că la moţiunea de cenzură, potrivit " codului de procedură civilă, nu se numără ziua depunerii şi ziua dezbaterii şi se scad zilele nelucrătoare".

Liderul PNL a mai spus că "textul constituţional spune că moţiunea de cenzură se dezbate după trei zile".

"Textul cosntituţional spune că moţiunea se dezbate după trei zile de la citire, nu la trei zile sau în termen de trei zile. Deci poate fi dezbătută şi după 385 de zile", a spus liberalul.

În plus, deputatul PNL a precizat că liberalii nu vor participa la o eventuală şedinţă a Birourilor Permanente reunite, în opinia lor decizia pentru dezbaterea moţiunii fiind luată deja.

"Oricum nu ne mai întâlnim. Liberalii nu vor merge la Birourile Permanente reunite, pentru că, din punctul nostru de vedere, decizia s-a luat. Nu avem ce să mai discutăm", a conchis Voicu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, menţionând că aşteaptă un răspuns din partea lui Mircea Geoană pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici