Voicu povesteşte de ce a ajuns senator: "Aşa a vrut Vanghelică, să fie sigur că ies"

Senatorul Voicu afirmă, într-o discuţie cu judecătorul Cristian Jipa şi senatorul Alexandru Mazăre, că a candidat ca senator şi nu ca deputat, cum fusese în legislatura anterioară, pentru că "Vanghelică" a vrut să fie foarte sigur că ajunge în Parlament şi, ulterior, ministru de Interne.

23 afișări
Imaginea articolului Voicu povesteşte de ce a ajuns senator: "Aşa a vrut Vanghelică, să fie sigur că ies"

Voicu, întrebat de ce a candidat ca senator: Aşa a vrut Vanghelică, să fie sigur că ies (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Transcrierea discuţiei dintre cei trei apare în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în finalul anchetei în cazul Voicu, în care mai sunt acuzaţi judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, document obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit transcrierii discuţiei, judecătorul Cristian Jipa, învinuit într-un dosar disjuns de acesta, îl întreabă pe Voicu, fost deputat de Bacău în legislatura 2004-2008, de ce "a schimbat" din deputat în senator.

"Când s-au trecut la aia, Vanghelică a fost, a vrut să fie foarte sigur că ies! Vanghelie nu-şi putea ris... î... ă... cum să zic?, n-a vrut să rişte nicio secundă şi când s-au făcut simulările de către Zgonea. Simulările, a zis că cel mai sigur colegiu la Senat e ăsta, din Bu... tot Bucureştiul", răspunde Cătălin Voicu, conform transcrierii discuţiei, redate în rechizitoriul DNA.

Voicu îşi continuă răspunsul şi descrie colegiul în care a fost ales senator, unul "foarte controlat de votanţi de-ai lu' Vanghelie şi inclusiv cu lumea interlopă".

"Pentru că o mare parte din... au treabă cu ei (cu lumea interlopă, n.r.), unde voturi mi-am luat aproape în unanimitate. În zona aia, cea mai rău... cea mai săracă din... Zăbrăuţi, Ferentari, Amurgului... ă... Iacob Andrei... ă ... zonele astea, care sunt... ă... Toporaşi... Iacob Andrei, calci pe seminţe, e ceva... Nu poţi să intri acolo, nici nu mai... nu intră nimeni acolo, am fost singurul parlamentar. A vrut Boc să intre după ce toate alea... Boc să-i facă şi i-au luat ţigăncile alea mari, cu fuste pe ele, de la p... şi au băgat în gură, «Stai, mă, să-ţi dăm, piticule, f... morţii!»... Sau îţi dă cu copilu-n cap, de n-ai ce să faci, nu... Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut să intre nimeni! Am intrat acolo, toată lumea ştiau din auzite, din descrieri, din astea şi... Au fost băieţii mei de la Poliţie, şefii de secţii şi Vanghelie, care a dat mesaj. I-a chemat şefii de secţie pe toţi... «Bă, vedeţi, omul ăsta este om care toată ziua, ăsta ne-a ajutat pe noi toţi!»... Eu am răspuns de Parchetu' din ... toţi erau ba arestaţi, ba băgaţi în banditism, erau tineri şi-am crescut odată cu ei!", spune senatorul Cătălin Voicu.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, în luna martie, că nu i-a asigurat un loc în Senat lui Cătălin Voicu, aşa cum se afirmă în stenogramele DNA pe baza cărora se solicită arestarea acestuia, el precizând că organizaţia pe care o conduce a avut aproximativ 120 de candidaţi.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA
pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici