Voiculescu: Lupta mea politică cu Băsescu Traian a antrenat suferinţe pentru oameni fără vină

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat că momentul din 2007 când s-a format Comisia parlamentară care l-a suspendat pe Traian Băsescu a fost acela care a declanşat o luptă pe viaţă şi pe moarte între preşedintele României şi el.

170 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: Lupta mea politică cu Băsescu Traian a antrenat suferinţe pentru oameni fără vină

Dan Voiculescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mă aflu în faţa dumneavoastră în calitate de adversar politic consecvent al lui Băsescu Traian (...) din 2007 când am sesizat atitudinea păguboasă pentru români şi periculoasă pentru România a lui Băsescu Traian s-a format o comisie parlamentară care de fapt l-a şi suspendat în 2007. Acela a fost momentul care a declanşat o luptă politică pe viaţă şi pe moarte între preşedintele României şi subsemnatul", a spus Voiculescu într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că Traian Băsescu a avut mulţi adversari politici pe care a reuşit să-i pedepsească, dar cu el i-a fost greu, mai are de luptat.

"El (Traian Băsescu - n.r.) a avut foarte mulţi adversari politici ca oameni care nu i-au cântat în strună pe mulţi dintre ei a reuşit să-i pedepsească, cu mine i-a fost greu, mai are de luptat", a adăugat Voiculescu.

El a arătat că această bătălie politică a mai antrenat suferinţe pentru oameni care nu au nicio vină, el enumerându-i în acest sens pe preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, Gheorghe Sin, şi pe profesorul Mencinicopschi.

"Mai nou, văd că judecătorii care şi ei sunt implicaţi în dosarul meu pe de o parte nu ştiu cum să fugă de el, pe de altă parte dacă nu reuşesc să fugă de el sunt prinşi într-un fel de coincidenţe care nu-şi au explicaţia", a adăugat Voiculescu.

El a menţionat că judecătoarea Viorica Dima care urma să preia dosarul său a fost acuzată cu un an şi jumătate înainte că a luat mită şi că a uitat dosarul într-un dosar pentru a fi folosit când va fi nevoie. "A fost nevoie când a avut ghinionul să-i fie repartizat dosarul Voiculescu", a explicat liderul PC.

El a adăugat că marţi era judecat "dosarul Telepatia" şi judecătorul Mustaţă a fost luat cu mandat de aducere şi dus la DNA. "Astăzi era dosarul Telepatia, azi dimineaţă cu un mandat de aducere un judecător, judecătorul Mustaţă parcă a fost luat şi dus la DNA. Se presupune că s-a întâmplat ceva grav, urgent în ultimele ore, zile de a fost dat un mandat de aducere", a mai explicat Voiculescu, arătând că din nou un judecător chemat să-l judece pe Voiculescu apare cu lucruri mai vechi.

El a mai spus că din cauza luptei politice şi familia sa a avut de suferit, dar când a intrat în această luptă şi-a asumat acest lucru. Voiculescu a mai spus că el consideră că DNA prin acţiunea în forţă a făcut o presiune asupra judecătorului Mustaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici