Voiculescu: PC a fost şi va rămâne un partid independent

Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a declarat, duminică, că PC a fost şi va rămâne un partid independent, care nu are acorduri politice care să-l oblige la o alianţă cu niciun partid şi că PC, PSD şi PNL pot realiza o opoziţie unită "împotriva statului care generează nevoi".

26 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: PC a fost şi va rămâne un partid independent

Voiculescu: PC a fost şi va rămâne un partid independent (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Voiculescu a precizat, în finalul Congresului,PC este un partid de centru-dreapta, fiind un partid social-liberal. PC nu poate ignora nevoile oamenilor şi de aceea are o componentă socială, dar "dezvoltarea, motorul, ţine de liberalism", a explicat Voiculescu.

"Acesta este motivul pentru care noi, conservatorii suntem un partid de centru-dreapta. Nu avem acorduri politice care să ne oblige la o alianţă cu niciun partid. Ne bucurăm să avem relaţii bune cu PSD, cu PNL. De colaborare, nu de subordonare. Cred că dacă aceste trei partide vor realiza, de mâine, o opoziţie unită împotriva statului care generează nevoi, alegerile din 2012 vor fi câştigate de noi", a apreciat Voiculescu.

El a adăugat că, în caz contrar, actuala putere se "pregăteşte să râmănă la putere forever". "Au ajuns să dea afară orice persoană care nu este membru PD-L, până la liftieri şi portari. Să ne unim PSD, PC şi PNL să nu se mai întâmple o astfel de experienţă", a conchis Voiculescu.

La această oră, s-a reunit Consiliul Naţional al PC, pentru a alege prim-vicepreşedintele şi vicepreşedinţii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici